2009 m. birželio 2 d., antradienis

Forellės grietininis-superinis rabarbarų pyragas

Rabarbarų sezonas dar nesibaigė, tad išbandžiau dar vieną pyragą. Nusitaikiau į Forellės pyragą ir neapsirikau- superinis! Ačiū, forelle ;).
Pakartoju:
3-4 puodeliai smulkiai pjaustytų rabarbarų;
2 š. paprastų miltų;
1 1/2 puodelio rudojo cukraus (aš dėjau paprastą baltą cukrų);
70 g minkšto sviesto;
2 dideli kiaušiniai;
1 puodelis grietinės;
1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės (naudojau citrinos žievelę);
2 a.š. vanilės ekstrakto (lašinau migdolų esenciją);
1 1/2 puodelio miltų;
1 puodelis rupių kvietinių miltų;
1 a.š sodos (dėjau kepimo miltelius);
1 a.š cinamono;
1/2 a.š. druskos.
Viršui:
1/4 puodelio demerara cukraus;
1/2 a.š cinamono;
30g sviesto;
1/4 puodelio smulkintų graikiškų riešutų.
Rabarbarus sumaišyti su dviem šaukštais miltų. Rudąjį cukrų išsukti su sviestu iki purios vienalytės masės. Po vieną įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, tarkuotą apelsino žievelę, vaninės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti. Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą, cinamoną, druską. Palaipsniui įmaišyti į kiaušinių ir sviesto plakinį. Supilti į sviestu pateptą formą, apibarstyti curkaus ir riešutų trupiniais ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.Pyrago viršui cukrus, cinamonas ir sviestas patrinami tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Įmaišyti graikiškus riešutus.
Kadangi turėjau šiek tiek karijo riešutų su džiov. spanguolėmis tai ir jų ant viršaus primečiau.

5 komentarai:

julė rašė...

o, mėginau ir aš šitą kadaise. lengvas ir labai gardus.

bea rašė...

ir svarbiausia visai nesausas.

Anonimiškas rašė...

nesuprantu aš tų tokių parašymu kaip 11/2 puodelio miltų ?? nu kaip čia suprasti dabar :)))))

bea rašė...

nugi pusantro. ten tarpelis gi yra :). 1 ir 1/2 :)

Anonimiškas rašė...

tai taip ir supratau po nemenkų aiškinosi minučių,bet atrodo kaip 11/2 o ne 1 ir 1/2 ;)