2009 m. birželio 13 d., šeštadienis

Renatos varškės pyragas, tobulai tirpsta burnoje

Reikės: 
 1 pokelis vanilinio pudingo 
½ l pieno 
750 g varškės 
3 kiaušiniai 
125 g margarino kepiniams 
300 g cukraus 
1 šaukštas krakmolo 
1 šaukštelis kepimo miltelių 
250 g miltų 
Vanilės esencijos 

 Iš pieno ir pudingo miltelių išverdame pudingą pagal instrukcijas ant pokelio ir paliekame atvėsti. 

Tuo metu padarome tešlą: 
į kombainą suberiame miltus, 1 kiaušinį, margariną, 100 g cukraus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome. 
Gaunasi trupiniai, tuos trupinius suberiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, gražiai išskirstome suformuodami kraštelius. Paruošiame įdarą: į kombainą sumetame varškę, likusį cukrų, 2 kiaušinius, krakmolą, vanilės esenciją, viską gerai išsukame. Tada atsargiai šaukštu įmaišome atvėsusį pudingą. Pilame ant tešlos, išlyginame paviršių ir kepame apie 1-1,5 val. 180 laipsnių orkaitėje. Jei viršus per daug ruduos, pridengiame folija. Jau iškepęs vis dar bus toks šiek tiek liulantis, tačiau atvėsęs sustings. Jis bus nuostabiai minkštutis, tirpstantis, puikus... 
 Valgyti atvėsusį!

Posted by Picasa

2 komentarai:

Vydmantas rašė...

Nerealus pyragas. Aciu!

bea rašė...

labai prašom, man jis irgi vienas iš pačių pačiausių