2009 m. birželio 10 d., trečiadienis

Svogūniečiai

Vakar grįžau pavargusi po darbo, kava privaišino per dieną tiek, kiek aš per mėnesį išgeriu, jei ne per du, tai jaučiausi kaip užturbinta bobelė ir labai bijojau to momento, kai imsiu ir išsikvėpsiu kaip balionas... Būtinai reikėjo ko nors griebtis. Taigi aptikau šaldytuve mielių gabalėlį, kuriam skubiai reikėjo būti utilizuotam, užmaišiau tešlą ir ėmiausi šlifuoti seną kėdę. Pirmąkart bandau atnaujinti baldą, bet turiu ant keleto dar akį uždėjusi, jei gausis, imsiuos ir jų. Po jos valandinio šlifavimo, visi mano pirštai nuo vibracijos buvo kaip nesavi, dar tokio jausmo nebuvau turėjusi. Aj, pamiršau apie tešlą :). Žodžiu, tešla pakilo, kepam svogūniečius, kuriuos užmačiau pas lenkaites http://atinabc.blox.pl/2009/05/Cebularze.html
Tešla:
500 g ekstra miltų 50 g šviežių mielių 1 stiklinės pieno 1 šaukštelio cukraus 1 kiaušinio 1 šaukštelio druskos 60 g sviesto
Mieles su cukrumi ir pora šaukštų miltų bei šlakeliu šilto (ne daugiau 35 laipsniai) pieno užmaišome bei pastatome šiltai pakilti. Tuo metu likusiame piene ištirpome sviestą, sumaišome miltus su druska. Kai mielės pakils, jas įmaišome į miltus su druska, užpilame šiltu pienu su sviestu (ne karštesniu kaip 35 laipsniai!) bei įmaišome paplaktą kiaušinį. Pastatome tešlą šiltai pakilti. Tuo metu pasiruošiame įdarą, kuriam aš susismulkinau 4 didelius svogūnus, juos pakepiau, kol pasidarys skaidrūs ir į šiltus įmaišiau du didelius šaukštus aguonų, pagal skonį druskos ir pipirų.
Kai tešla pakils, padarome apie 20 gumuliukų, kuriuos suplojame ir pakočiojame. Kiekvieno iš jų kraštelius patepam plaktu kiaušiniu ir dedame ant viršaus įdaro. Kepame įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. Prie alaus man labai tiko. Pavaišinta draugė pagyrė, kad svogūnai ir aguonos labai dera. Aš irgi taip manau.
Posted by Picasa

Komentarų nėra: