2009 m. birželio 12 d., penktadienis
Vištienos pietūs
Uf, pagaliau prisėdau ramiai prie dėžės, na prie kompo taip sakant, su savo mylima drakono kiaušinukų arbata. Na šiaip ji vadinasi drakono perlai, bet negi drakonai turi perlus? Kiaušinukus tai turbūt realiau... Labai skani arbata. Žalia su jazminais, rankom susukta į tokius mažučius rutuliukus, kurie vandenyje išsiskleidžia. Labai rekomenduoju. Tiesa, šiandien mano mamadienis, laisvadienis t.y., tai tuo pasinaudodama apsilankiau kirpykloje, o grįžus skubiai viriau sau ir savo sūneliui pietus. Gavosi lengvi ir skanūs pietukai, sūnus mane pagyrė, taigi kol kepa pyragas, apie kurį vėliau, parašysiu apie pietukus. Pirkau 500 g vištos file ir morkyčių. Parbėgusi greitutėliai užkaičiau ryžių pokutį ir pradėjau daryti sriubytę.
Sriubytei susismulkinau vieną nedidelį svogūną ir smulkiai sutarkavau pusę morkytės. Aliejuje su sviesteliu pakepinau svogūną, tada įmečiau tarkuotą morkytę. Kai jie apkepė, sudėjau 1 cm kubeliais supjaustytos vištos file, gal trečdalį pirkto kiekio. Pakepiau, tada įpyliau vandens, įmečiau dar dvi skrituliukais pjaustytas morkas, žolių (petražolių, krapų, gelsvės) kuokštelį, lauro lapą, pipirų, druskos ir palikau virti. Kai morkos suminkštėjo, į sriubytę dar įmečiau virtų ryžių.
Kol sriubytė virė, užsiėmiau kotletukais. Likusią vištytę sumečiau į kombainą, ten pat įmečiau pusę svogūnėlio ir sukapojau. Įpyliau į tą masę ketvirtį stiklinės šalto vandens, druskos, pipirų, žiupsnelį džiovintų bazilikų ir mairūnų, dar truputį pasukau kombaine. Po to į tą masę įdėjau virtų ryžių, proporcijom maždaug 2 dalys vištos masės, 1 dalis ryžių. Formavau kotletukus su dviem šaukštais (nelabai mėgstu terliotis rankomis), tada juos pavoliojau plaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose. Kepiau iš visų pusių įkaitintame aliejuje. Iš tokio kiekio masės man gavosi apie 17 kotletukų. Sūnus suvalgė 3 užsikasdamas pomidoru ir agurku.
Pranešimą parašė
bea
ties
15:36
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
antri patiekalai,
sriubos,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
Niam niam. Pusryciam dabar tolabai noreciau :)
va va, kaip vyras, tai ir mėsėdis :) a ne?
Rašyti komentarą