Kaip trečiadienis, taip reikia gelbėti mylimus špinatus, kuriuos sekmadienį parsivežu iš sodo ir nei pirmadienį, nei antradienį nebūna laiko, galimybių ar noro gaminti. Arba jau būna kas nors ką nors pagaminęs. Gelbėjimo akciją vainikavo superiniai virtinukai.
Tešla:
2 stiklinės miltų
1 stiklinė verdančio vandens
druska
Miltus užpilam vandeniu, įberiam druskos ir užminkom tešlą.
Įdaras:
2 pokeliai varškės
1 svogūnas
švieži špinatai
šiek tiek malto muškato riešuto, druska, pipirai
Susmulkintą svogūną pakepame ant sviesto, kol suminkštėja. Tada į juos suberiam supjaustytus špinatų lapus, pakepinam porą minučių. Sudedame špinatus su svogūnais į varškę, sudedame prieskonius ir išmaišome.
Tešlą kočiojame, išpjaustome puodeliu ar stikline skrituliukus, dedame įdarą ir užspaudžiame kraštus. Mums su pagalbininke Elze gavosi cieli 35 vienetai virtinukų.
Padažui pakepinau svieste svogūną, sudėjau susmulkintus krapus, porą lapelių supjaustytų šalavijų, porą šaukštų lydyto sūrelio, 150 ml grietinėlės, druską, pipirus.
5 komentarai:
Kaip mielai užkąsčiau vakarienei ;) Labai skaniai atrodo..
ir yra skanu :). pasilikau pusryčiams dar jų, išsivirsiu ir darbe sukirsiu!
Žinoma, viską nešk į darbą:) man labai patinka ragauti, ką Beata atneša. O šitie koldūniukai labai skanūs.
O, Beata, nužudei mane čia ir dabar su šitais virtinukais... Skrandis jau nesulaukia bet kokių pietų, o čia dar toooookie virtiniai. ir padažas ko vertas..
ačiū ačiū. ir kolegei už komplimentus, ir tau egle. čia matyt kerštas už tavo pusryčius į lovą :D jau toookie gražūs buvo..
Rašyti komentarą