2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Biscotti su riešutais

100 g riešutų, susmulkinti 280 g miltų 150 g cukraus 3 kiaušiniai 1 šaukštelis kepimo miltelių Vanilės esencija ½ šaukštelio malto cinamono ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių ¼ šaukštelio druskos Kiaušinius išplakti su trečdaliu cukraus. Miltus persijoti, sumaišyti su likusiu cukrum, druska, cinamonu, gvazikėliais, vanile, kepimo milteliais. Į miltų masę po truputį pilti išplaktus kiaušinius (aš plakiau kombaine su plastikiniu antgaliu, tokiu kaip grotelės, jie suputojo). Tada sudėti riešutus ir išmaišyti. Suformuoti dvi šlangas (xiixi... nežinau, kaip kitaip pavadinti), kokių 25 cm ilgio ir 5 cm pločio. Kepti 150 laipsnių orkaitėje apie 30 min, arba kol palietus atrodys tvirti. Tada išimti ir supjaustyti tas šlangas 2 cm pločio riekelėmis. Riekeles išdėlioti ant pjauto šono ir kišti atgal į orkaitę 10 minučių. Tada visas apversti ir dar 10 min. pakepti. Skanaus! Man patiko!
Posted by Picasa

6 komentarai:

surfingtheworldcuisine rašė...

Paskutiniu metu kazkoks visiems biscotti priepuolis!!! :) Net ir as savo planuose viena recepteli jau nusiziurejau... O riesutus maniske seimyna tikrai megsta, tai greiciausiai ir ta grazuoli megtu!!!

bea rašė...

o kokį tu receptėlį nužiūrėjaj?? Gal ir aš pabandyčiau :)

surfingtheworldcuisine rašė...

Is vieno Italiskos virtuves zurnalo su kedro riesutais. Nors ten tiesa sakant forma panasesne i sausainiu.

bea rašė...

gal pametėtum? kaip tik turiu užsisaugojus kedro riešutų saują... nemažą :)

surfingtheworldcuisine rašė...

Na va reseptas: 100gr miltu, 150gr kukuruzu miltu, 100gr sviesto, 100gr cukraus, 2 kiausiniu tryniai, 1 citrinos zieveles, 1,5saukstelio kepimo milteliu, 1 pakelis vanilinio cukraus. Aptepui: kiausinio plakinio ir kedro riesutu. Teslos ingridientus sumaisome, tada iskociojame tesla puses centimetros storio ir isspaudziame apskritus skritulius, aptepam kiausiniu ir apiberiam kedro riesutais. Kepti 180C temp. 10 min.

Na cia viskas pagal recepta, o forma tai kaip sausainiu, bet parasyta Riesutinis Biscotti. Ai cia tas zurnalas vadinasi La Cucina Italiana - pirmasis iteliskos virtuves zurnalas Turkijoje. Dar tik antras numetis isejo, bet tikrai geri receptai! Nors apie tuos biscotti nieko negaliu pasakyti, tik kad graziai nuotraukoje atrodo!

bea rašė...

būtinai pabandysiu, ačiū tau nerealiai. o kai jau išbandysiu, pranešiu kas ir kaip gavosi ;)