2009 m. birželio 8 d., pirmadienis
Biscotti su riešutais
100 g riešutų, susmulkinti
280 g miltų
150 g cukraus
3 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
Vanilės esencija
½ šaukštelio malto cinamono
¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių
¼ šaukštelio druskos
Kiaušinius išplakti su trečdaliu cukraus. Miltus persijoti, sumaišyti su likusiu cukrum, druska, cinamonu, gvazikėliais, vanile, kepimo milteliais. Į miltų masę po truputį pilti išplaktus kiaušinius (aš plakiau kombaine su plastikiniu antgaliu, tokiu kaip grotelės, jie suputojo). Tada sudėti riešutus ir išmaišyti. Suformuoti dvi šlangas (xiixi... nežinau, kaip kitaip pavadinti), kokių 25 cm ilgio ir 5 cm pločio. Kepti 150 laipsnių orkaitėje apie 30 min, arba kol palietus atrodys tvirti. Tada išimti ir supjaustyti tas šlangas 2 cm pločio riekelėmis. Riekeles išdėlioti ant pjauto šono ir kišti atgal į orkaitę 10 minučių. Tada visas apversti ir dar 10 min. pakepti. Skanaus!
Man patiko!
Pranešimą parašė
bea
ties
20:39
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
6 komentarai:
Paskutiniu metu kazkoks visiems biscotti priepuolis!!! :) Net ir as savo planuose viena recepteli jau nusiziurejau... O riesutus maniske seimyna tikrai megsta, tai greiciausiai ir ta grazuoli megtu!!!
o kokį tu receptėlį nužiūrėjaj?? Gal ir aš pabandyčiau :)
Is vieno Italiskos virtuves zurnalo su kedro riesutais. Nors ten tiesa sakant forma panasesne i sausainiu.
gal pametėtum? kaip tik turiu užsisaugojus kedro riešutų saują... nemažą :)
Na va reseptas: 100gr miltu, 150gr kukuruzu miltu, 100gr sviesto, 100gr cukraus, 2 kiausiniu tryniai, 1 citrinos zieveles, 1,5saukstelio kepimo milteliu, 1 pakelis vanilinio cukraus. Aptepui: kiausinio plakinio ir kedro riesutu. Teslos ingridientus sumaisome, tada iskociojame tesla puses centimetros storio ir isspaudziame apskritus skritulius, aptepam kiausiniu ir apiberiam kedro riesutais. Kepti 180C temp. 10 min.
Na cia viskas pagal recepta, o forma tai kaip sausainiu, bet parasyta Riesutinis Biscotti. Ai cia tas zurnalas vadinasi La Cucina Italiana - pirmasis iteliskos virtuves zurnalas Turkijoje. Dar tik antras numetis isejo, bet tikrai geri receptai! Nors apie tuos biscotti nieko negaliu pasakyti, tik kad graziai nuotraukoje atrodo!
būtinai pabandysiu, ačiū tau nerealiai. o kai jau išbandysiu, pranešiu kas ir kaip gavosi ;)
Rašyti komentarą