2009 m. birželio 14 d., sekmadienis
Morkų ir bananų pyragas
150 ml saulėgrąžų aliejaus
250 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
150 g cukraus
60 g riešutų, stambiai sugrūstų
125 g smulkiai (bulvine tarka) tarkuotų morkų
2 prinokę bananai, sutrinti šakute
2 kiaušiniai
1 šaukštas pieno
Visus ingredientus suberti į vieną indą ir išmaišyti. Sukrėsti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir kepti ~50 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Dar karštą pyragą aptepiau tokiu glajumi:
50 g sviesto
2 šaukštai pieno
200 g cukraus pudros
½ citrinos sultys
Pieną su sviestu pakaitinam, kol ištirps, tada suberiam cukraus pudrą ir supilam citrinų sultis. Gerai išsukam iki vientisos masės ir aptepam dar karštą pyragą. Puošiam riešutais.
Minkštutis, labai trapus, bet nesausas. Tokiai lietingai dienai kaip ši – tiesiog tobulas!
Pranešimą parašė
bea
ties
17:06
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą