2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Kitas špinatų pyragas

4 lakštai šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos 3 kiaušiniai 2 pomidorai Sauja juodų alyvuogių 200 g grietinėlės 1 svogūnas Špinatai 100g fetos sūrio Druskos, pipirų, muškato riešuto Aliejus kepimui ir sviestas Svogūną susmulkinti ir pakepinti ant aliejaus ir sviesto. Į jį dėti špinatus ir porą minučių maišant pakepinti. Pomidorą susmulkinti, alyvuoges perpjauti pusiau ar į tris dalis, fetą susmulkinti. Visus ingridientus sumaišyti, dėti grietinėlę, kiaušinius, prieskonius. Gausis gan skysta masė. Kepimo formą išklojame tešla, suformuodami kraštelius, ant jos pilame įdarą. Jei dar liko tešlos, galima padaryti groteles. Kepame apie 50 min 180 laipsnių orkaitėje.
Posted by Picasa

3 komentarai:

surfingtheworldcuisine rašė...

As tokius dalykelius tiesiog dievinu!!! Nuostabu!!!

bea rašė...

aš pasirodo irgi :) užtat kepu.. xixi. Iš tiesų tik viena maža pastabėlė: pomidoras turi būti tikrai prinokęs ir gan smulkiai supjaustytas. Manasis buvo ciut kietokas. Bet šiaip pyragas labai skanus.

Jurate rašė...

Ka tik prisivalgem sio skaumyno:) Tiesiog nuodemingai skanu, as persivalgiau:))
Aciu, bea, uz nuostabius receptus. Man labai patinka, kad prie puodu nereikia prastoveti puses dienos.