2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

"Geležinė ledi"


Šiandien buvau išankstinėje filmo peržiūroje "Geležinė ledi", dėkui mane netikėtai pakalbinusiai draugei.

Watch your thoughts for they become words. Watch your words for they become actions. Watch your actions for they become... habits. Watch your habits, for they become your character. And watch your character, for it becomes your destiny! What we think we become.
Visom prasmėm dievinu Meryl Streep kaip aktorę - mačiau tikrai daug jos filmų ir niekada ja nenusivyliau. Šitas filmas - tai dar vienas, gal netgi pats didžiausias jos meistriškumo įrodymas. Nenustebau, kad ji nominuota geriausios aktorės kategorijoje Oskarams ir visai nenustebsiu, jei jį ir laimės. Juk auksinį gaublį jau gavo.

Filme ji sena Margaret Thatcher, kenčianti nuo haliucinacijų, atminties sutrikimo, vieniša ir kamuojama savo politinių sprendimų pasekmių ir šešėlių. Tada po truputį ji grįžta į savo praeitį, jaunystę, pasakojama, kaip prasidėjo jos karjera, kaip ją išrinko į partijos lyderius ir į ministrus pirmininkus. Labai gražūs ir įtikinantys perėjimai iš vieno laikotarpio į kitą, iš jaunos Margaret į seną. Stiprus filmas, rekomenduoju.



P.S. tik nesėskite šalia kaimynų su kibirais popkorno - jau kaip užknisa rausimasis po popkornus ir pastovus kramtymas palei ausį... Nepakanti aš tam, žiauriai nepakanti, šlykštu tiesiog!

2 komentarai:

Rima Stefanija Petrauskaitė rašė...

As ir sito negaliu pakesti... O dar kai cocacola siurbia per siaudeli!.. Be to, man visi spragesiai smirdi! Nepagarba salia sedinciam ziurovui! O Meryl Streep vienareiksmiskai geris! Vienareiksmiskai!

bea rašė...

va kaip sutampa mūsų nuomonės. man irgi smirdi...