2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

David Lebovitz morkų pyragas

Prieš savaitę atrodo skendėjome pusnyse. O šiandien? Sniegas nutirpo, šuniukų kakučiai išplaukė, kojos šlampa... Bet paukščiai kaip čiulba! Matyt reikia tada fokusuotis į ausis, o ne į kojas (tik atsargiai: neįlipkite į kakučius) - ir mėgautis pavasario skelbikais. Kovo pirma jau ant nosies, jaučiat?



4 dideli kiaušiniai
240 ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
šiek tiek vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus pokelis
280 g miltų
400 g cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių

1 šaukštelis cinamono
žiupsnis tarkuoto muškato riešuto ir gvazdikėlių

1 šaukštelis druskos (pamiršau įdėti)
375 g smulkiai tarkuotų morkų (bulvine tarka)
60 g razinų


Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo ir purumo. Miltus sumaišyti su prieskoniais, druska ir kepimo milteliais. Tada viską viską atsargiai sumaišyti ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 35-45 min.
David'as darė tortą, tad kepė tešlą per du kartus - taip gaudamas du torto papločius, kuriuos po to pertepė tepamo sūrio kremu (receptą rasite nuorodoje aukščiau). Man norėjosi pyrago, todėl viską iškepiau iškart stačiakampėje formoje.
Iškeptą pyragą aptepiau cukraus pudra sumaišyta su citrinos sultimis. Žiaaaaaaaauriai skanus.




Užrašai:
Simply Bloom Photos - labai gražus tinklapis.
Ensemble, c'est tout - geras filmas. Vaidina Audrey Tautou, o ji man patinka visur. Ir  Guillaume Canet visai mano tipo vyras... Imdb reitingas 6.7.
Raimundas Bulota - mano fotografijos kursai. Pradžia - jau šį antradienį.

10 komentarų:

bea rašė...

Ačiū, Mindaugai, už nuomonę. Būti estetu, man rodos, neparodo jokio išsilavinimo fotografijos srityje.
Stengsiuos tobulėti.

Laima rašė...

Oi, Mindaugai, tas lietuviškas teigiamybių "ieškojimas" :))) Gal galite kokių pamokėlių duot geriau?

Bea, Nesijaučia morkų skonio? Kepiau kažkada morkų pyragėlį, teko vienai sunaikinti, nes mano mažieji nevalgė dėl intensyvaus morkų skonio.

bea rašė...

Laima, man tai nesijaučia. Dukra iš pradžių skersai žiūrėjo, po to išdrįso ir tada valgė ir valgė. Sūnus irgi žiūrėjo kreivai, kol jo draugas neparagavo ir nepagyrė. Tada pasiėmė į abi rankas.
Matyt geriausia tiesiog nesakyti vaikams su kuo tas pyragas ir leisti paragauti.

Laima rašė...

O, mintis verta aukso :) Reik paslapčiom ir nesakant iškept :)

Anonimiškas rašė...

Durniai nesejami auga. Sita posaki skiriu tam anonimui fotogenijui.

Anonimiškas rašė...

As ne anonimas- pasirasiau po zinute. O tu turbut tas durnius anonimas, kuris nepasetas uzaugo. Ir nenorejau nieko izeisti. Tik manau, kad save vadinancios estetes ir nuotraukos turetu buti estetiskos,o tam tikrai nebutinas issilavinimas fotografijos srityje. Stai daugelis kitu maisto blogu merginu- fotografijos nesimokiusios, daro labai zavias maisto nuotraukas. Tai eina is vidaus. Bet kokiu atveju, linkiu tik sekmes. O kursai dar niekam nepakenke. Mindaugas

bea rašė...

Mielieji, čia mano blogas, ir vadinimo vienas kitų durniais - aš nepakęsiu. :) Visus kitus komentarus šita tema tokiu tonu tiesiog trinsiu.
Ačiū už supratimą.

Mindaugas rašė...

Gerb. Mindaugai,

lengva kalbėti, bet patikėkit, norint nufotkinti gerą patiekalo kadrą, supranti, jog vien mėgautis maisto gaminimu neužtenka, todėl esi priverstas domėtis kaip pažaboti fotoaparatą. Taip jau tautoje susiklostė, jog tas kas sugeba pažaboti fotoaparatą, (dažniausiai) nedraugauja su puodais ir samčiais, todėl blogeriai, iš esmės, yra pasmerkti turėti min du hobius.. bet kaip sakoma, jei duota bliūdams, tai neduota kitam, todėl reikia įdėti dar daugiau pastangų, norint išgauti visavertį rezultatą, tačiau tai ne visdada gaunasi. Neklysta tas, kuris negyvena!

Peace&bon appetit!

rozmarinas rašė...

aš atsimenu kažkada susižavėjusi estetiškomis vyganto nuotraukomis gaminau pagal jį jo siūlomą šlamtą, rezultatas - tuščiai išmestas maistas ir jį kainavę pinigai.
pagal bea dar nieko neišmečiau, bet ir šiaip nepasakyčiau, kad nuotraukos neestetiškos, o analogiškus anonomiškus mindaugo komentarus jau esu ir kitur užmačiusi, nes šiaip galima pasirašyt, kad ir petru kurmeliu, o pakol nuorodos į tapatybę nėr, komentaras anonimiškas. problema man rodos yra mindaugo suvokime ir psichologinėse problemose: 1. nesupratimas, kas yra estetika ir painiojimas tai su profesionalia fotografija, 2. kompleksas dėl kažko, kas jo gyvenime yra be galo neestetiška, todėl baimė atskleisti savo tapatybę ir slaptas pagiežos liejimas ant kitų, nes tai kas buvo pasakyta, tikrai nebuvo konstruktyvi kritika, kuri galėtų skambėti tarkim - fotoaparatą reikėtų pakreipti tuo ar anuo kampu, kad nesimatytų to ar ano ir gautusi ar nesigautų tas ar anas, o ne koncentruotis į asmeniškumus, kurie su fotografija neturi nieko bendro.
pasikartosiu - tekritikuoja tie, kurie gali parodyti pavyzdį, jei negalite, tuomet būkite savo vietoje ir neterškite aplinkos vulgariu savo buvimu.

Anonimiškas rašė...

Na, blogus apie maista vartom ir skaitom del maisto, o ne del nuotrauku. Mieliau renkuosi paprastoj lekstej gera manu kose, nei prastmaniai patiektus skruzdeles pietus is neaisku ko.
Taip, kad nekreipkit demesio ir rasykit toliau, taip, kaip Jums patinka, kaip norisi. Sekmes.