2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

Supančiota vištiena

Man labai patiko šis posakis: Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.  ― Maya Angelou. Jis padarė mano dieną, bjauriai apsipopieriavusią dieną. Aš tiesiog pažiūrėjau per langą, pamačiau nuostabiai skaisčią žieminę saulę, įkvėpiau ir šiek tiek apsiraminau. Pasitaisiau klaidas ir atsikvėpiau. Ir pagalvojau, kad šį vakarą tiek to tos visos dietos, nes baisiai šalta, nes prisinervinau, nes nes nes... ir nusipelniau vakarienės, o vakarienei šiandien - supančiotos vištelės gabalaičiai! Bet kuris nepatyręs virtuvėje irgi gali pasidaryti, nes paprastume - genialumas...


Supančiota vištiena


Reikės:
karšto rūkymo šoninės griežinėlių
vištienos file
druskos, pipirų
medinių iešmelių

Garnyrą rinkitės tokį, kokį mėgstate.

Vištienos file susipjaustome pailgais kepsneliais, įtriname druskyte ir pipirais, apsukame šoninės griežinėliais ir persmeigiame iešmieliais, kad šoninė neatsivyniotų. Kepame sausoje keptuvės iš lėto ant nedidelės ugnies, vis pavartant. Galima kepti ir orkaitėje. Šoninė tampa traški ir priduoda sūrumo.
Jei norite pasidaryti ryžių bokštelius, tai tiesiog išverdate ryžius, puodelį ištepate sviestu ar aliejumi, įdedate ryžius, pagrūdate ir tada atsargiai iškratote į lėkštę.

Man dar labai tiktų įvynioti kokią džiovintą slyvą, bet tik vienas iš dviejų vaikų suprastų, tai atsisakiau tos minties.

Komentarų nėra: