2009 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

Pas Lo nužiūrėjau štai tokius traškius sviestinius sausainėlius su šokolado gabalėliais. Šiandien vis dar neveikiančioje virtuvėje, trūkus kantrybei bei rytoj laukiant nedidelių svetelių, ėmiau ir padariau! Pati dar neragavau - pasilikau pusryčiams, bet šeimynykščiai gyrė. Todėl dalinuosi su jumis.

Reikės (apie 35 vnt.):

  • 2 stiklinės kvietinių miltų;
  • 1 stiklinė kambario temperatūros sviesto;
  • 1 stiklinė cukraus (paprasto balto);
  • 0,5 stiklinės rudojo cukraus;
  • 1 a. šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 a. šaukštelis druskos;
  • pora lašelių romo esencijos;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 kiaušinio baltymas;
  • 150 gr. smulkiai kapoto pieniško šokolado.

Procesas:

Elektriniu maišytuvu išplakite sviestą su abiejų rūšių cukrumi ir romo esencija iki purios masės (jei suksite rankomis, reikės padirbėti). Įmuškite kiaušinį, baltymą ir vėl išplakite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska ir sudėkite į sviesto plakinį. Gerai išmaišykite plaktuvu ar mediniu šaukštu. Į tešlą įmaišykite šokolado gabalėlius.

Įkaitinkite orkaitę iki 185 C laipsnių. Sausainius dėliokite valgomuoju šaukštu į sviestiniu popieriumi padengtą skardą. Vienam dideliam sausainiui naudokite pilną valgomąjį šaukštą tešlos, sausainius dėliokite ne mažesniais nei 15 cm tarpais, nes kepdamas tešlos kauburėlis labai išbėga į šonus, taip suformuodamas taisyklingus apvalius sausainius. Taigi, į standartinę skardą sutalpinsite ne daugiau nei 9 sausainius.

Kepkite, kol sausainiai švelniai pagels - apie 12-17 minučių, jei orkaitėje karštis nevienodas, skardą viduryje kepimo rekomenduoju apsukti, kad visi sausainiai įgautų vienodą spalvą.

Iškepusius sausainius mentele nuimkite nuo skardos ir atvėsinkite. Karšti sausainiai bus minkšti, tačiau atvėsę patampa neįtikėtinai traškūs.

Posted by Picasa

8 komentarai:

Milda rašė...

Beata, aš niekaip NIEKAIP neįsivaizduoju, kaip galima neparagauti pačios ką tik iškeptų sausainių.. niekaip.. :) Aš taip mėgstu 'paragaut', jog būna, kad nemaža krūvelė taip ir suragaujama..

bea rašė...

ha, o tu manai man tai buvo lengva??????? aš dar dabar į juos žiūrau ir laikausi... Turbūt taip laikydamasi sudeginu daugiau kalorijų nei tas vienas sausainiukas :). Nieko, išgyvensiu iki pusryčių.

Milda rašė...

Pagarba. Tikrai. Kad man kas tiek valios padovanotu.. :)

bea rašė...

žiupsniuk, šiaip nelabai tos valios turiu, bet šįkart užsispyriau, kad turiu pamesti porą kg, nu tai turiu. Kol kas laikaus.
Beje, pusryčiai jau įvyko, labai skanūs sausainiukai!

Lo rašė...

OOO, matau sitie sausainiukai populiareja zaibisku greiciu :) dziugu :)

Jurga rašė...

Viskas. Bandysiu. Jau numanau, kokie jie skanūs...

kristina rašė...

Sausainiukai - nerealus, sveteliai valge ir gyre :) Gaila, kad visko kitko buvo irgi privalge, tai netilpo tiek i skrandi kiek akys norejo :))) Tikrai ne dietiniai sausainukai ;)

Dediu Nicolae rašė...

Very nice blog!
And I expect you to visit my blogs.