2009 m. lapkričio 24 d., antradienis

Blynai - pagal Beatą Nicholson

Jau įsigijau Beatos Nicholson knygą. Beata, nuotraukos fantastiškos! Labai šiltos, jaukios ir mielos. Beje ir pratarmę perskaičiau visą iki galo, musiau skrupulinga esu :). Toli nekeliavau, iškart iš 20 psl. su Elze Rože sumeistravom blynus. T.y. viską maišė ir plakė ji, aš tik padavinėjau ir svėriau, sijojau. Blynai puikūs, jiems atėjo galas gražioj aviečių uogienės draugijoj. Tiesa, aš neturėjeu nei kefyro, nei jogurto, tai perpus sumaišiau grietinę su pienu. Ir viską dariau iš pusės normos, taigi pateiksiu variantą, kokį darėm mes su Elze. 2 kiaušiniai 2 šaukštai cukraus 40 g lydyto sviesto 130 g miltų pusė arbatinio šaukštelio kepimo miltelių žiupsnelis druskos 3 šaukštai grietinės 100 ml pieno Sauja razinų ir lašelis vanilės esencijos Trynius išsukame su cukrumi, baltymus išplakame iki standžių putų. Į trynių masę įmaišome tirpintą sviestą, po to sijotus miltus su kepimo milteliais. Tada beriame druską, dedame grietinę, pieną, razinas, vanilės esenciją ir išmaišome. Per kelis kartus sudedame plaktus baltymus ir atsargiai išmaišome. Kepame sausoje keptuvėje. Na gal ciut aliejaus kepimui ir reikia. Labai labai skanu!
Posted by Picasa

7 komentarai:

Milda rašė...

Na va pagaliau prasidejo receptai is Beatos knygos! Laukiam daugiau! :)) Dar nezinau, kada turesiu proga gyvai pavartyt..

julė rašė...

aš irgi laukiu pasakojimų iš jau turinčių rankose knygą .) ir slapčiom tikėsiuos, kad šeimyna susiprotės ją insigyti.

Jurga rašė...

Tai pienas su grietine atstoja kefyra? Norisi pabandyti.

bea rašė...

Jurga, nemanau, kad visai atstoja, tačiau reikėjo skysto rūgusio produkto (kefyro ar jogurto), grietinė per tiršta, tai ėmiau ir padariau miksą iš jos ir pieno :). Tiesiog improvizacija ir viskas

Beata Nicholson rašė...

OI Beata kokia man garbe koks malonumas!!! as sergu jau trecia diena tai su kompu nelabai draugauju dabar truputi jau geriau jauciuos tai atejau savo megiamu blogu paskaityt! ir va prasau! aciu labai!!!
geriausi linkejimai!!!

bea rašė...

ei, tai man garbė tokią puikią knygą įvaldyti :). beje, kaip su kopiraitu - labai bus blogai, jei tavo receptus iš knygos bandysiu ir kelsiu čia su savo komentarais? labai lauksiu atsakymo...

Anonimiškas rašė...

siaubas...as tokius blynus nuo vaikystes kepu...o cia matai pagal BEATA...fu...