2009 m. lapkričio 1 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais, be miltų

Šiandien man šokoladinė nuotaika. Nežinau kas tai yra, gal tiesiog lietingas niūrus oras diktuoja savo sąlygas. Galvoju, jei bus saldu burnoj, gal ir gyvenimas lengvai apsicukruos??? Pyragas iš ties labai šokoladinis, labai drėgnas ir išvis labai. Tiesa, nuotraukos ir su, ir be blico, tiesiog fotografuota tamsiam vakare, tad norint įžiūrėti pyrago konsistenciją, taip bus aiškiau. 

Šokoladinis pyragas be miltų, su lazdyno riešutais 

 35 g kakavos 
80 ml verdančio vandens 
150 g juodo šokolado 
150 g sviesto 
230 g cukraus 
100 g lazdyno riešutų 
4 kiaušiniai 

 Kakavos miltelius išmaišome su verdančiu vandeniu. Šokoladą sulaužome gabaliukais ir tirpiname kartu su sviestu storasieniame puode nuolat maišant. Paliekame atvėsti. Tuo tarpu atskiriame trynius nuo baltymų, trynius išsukame su cukrumi, baltymus išplakame iki standžių putų. Lazdyno riešutus smulkiai susimalame. Kakavos masę sumaišome su šokolado mase ir tada su tryniais, sudedame lazdyno riešutus ir galiausiai atsargiai įmaišome baltymus. Aš dar įdėjau migdolų esencijos, ji man dera su šokoladu. Nors romo irgi tiktų. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 50-60 min. Šaltinis: Moje wypieki


Posted by Picasa

2 komentarai:

Lapė rašė...

pabandžiau - gavosi nerealiai :) o dar kai užkvipo visi namai karštu šokoladu - tai nuotaika tiksliai buvo šokoladiškai ypatinga :) ačiū, beatulia, už pasidalinimą! :)

Gintarė rašė...

oi koks idomus...super...reiks ismeginti :)