2012 m. birželio 13 d., trečiadienis

Lunch in the Sky

"Atsiėmiau" savo tinklaraštininkų dienos konkurso prizą - pasikėlimą į dangų su visu stalu. Dėkui Electrolux už jį - žiauriai patiko! Nors ir bijau aukščio - esu šokusi parašiutu, todėl nesibaiminau to pakėlimo. Ir netgi žiūrėjau sau po kojomis visai ramiai. Išties, skanus maistas būtų skanus ir ant žemės, ir danguje. Tačiau man tai buvo galimybė paragauti Björn Frantzén patiekalų. Ir pamatyti Vilnių iš aukštai.


Björn Frantzén kartu su savo partneriu Daniel Lindeberg yra „Frantzén/Lindeberg“ restorano savininkai ir šefai. 2009 metais restoranui buvo suteikta jo pirmoji „Michelin“ žvaigždė, o 2010 metais ir antroji. Dar po metų restoranas „Frantzén/Lindeberg“ buvo įrašytas 57-uoju 2011 metų „San Pellegrino“ 50-ies geriausių pasaulio restoranų sąraše (The S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants 2011) ir gavo apdovanojimą „The One to Watch“. 2012 m. balandžio pabaigoje, kai restoranas „Frantzén/Lindeberg“ užėmė 20-ąją vietą 2012 metų „San Pellegrino” 50-ies geriausių pasaulio restoranų sąraše. 


Meniu buvo numatyta:

Užkandis
Totoriška jautiena su juodaisiais ikrais bei porų pelenais ir grietine 
Gėrimas - šampanas MUMM


Pagrindinis patiekalas
Lėtai keptas jūros velnias su artišokų piure, voveraitėmis ir kiškio kopūstų padažu 
Gėrimas - baltas vynas Jacob's Creek  Chardonnay 


Desertas
Oolong arbatos putėsiai su klevų sulos sirupe marinuotais pomidorais ir avietėmis bei žemuogėmis


Patiekalus aš sureitinguočiau atvirkštine tvarka, t.y. man skaniausias buvo desertas. Nors buvo jame kitiems neįprasti pomidorai - man jie labai tiko, tik aišku norėjosi jų tokių natūralesnių (turbūt aš pati būčiau naudojusi juoduosius pomidorus), bet žemuogės atpirko viską - kai atidarė dėžutę su žemuogėmis, jos taip pakvipo... Antroje vietoje man buvo jūros velnias - labai natūralaus žuvies skonio, porą valandų keptas žemoje temperatūroje, surijau ir nepastebėjau. Ilgiausiai buvau apsistojusi ties totoriška jautiena - esu nekart sakiusi, kad jau ko ko, bet totoriškos jautienos tikrai niekada neimsiu į burną - kaip visada prisišnekėjau. Riebiai. Jurga iš savaitgalio rendezvous man aiškiai pasakė - esi maisto tinklaraštininkė, privalai ragauti viską. Tai aš ne tik paragavau - aš jį surijau! Vienok visą reikalą gerokai pakylėjo šampanas, kaži ar be jo būčiau taip jau pasistengus. 


Dalinuosi savo foto įspūdžiais:





















(Vyriškis iš kairės ir yra pagrindinis šefas)


Būtų faina, jei ir Kaune apsilankytų toks projektas. 

5 komentarai:

Unknown rašė...

Ak, abu gražuolius nufotkinai :D

Tartaras ten ir buvo geriausias dalykas ;) Putėsiai įspūdžio didelio nepaliko. Jie geri, bet nu... putėsiai gi :)

bea rašė...

O man putėsiai. Juk tai PUTĖSIAI. Tartarą suvalgiau tik dėl tavęs :)

surfingtheworldcuisine rašė...

KOks gražus tas Vilnius!!! O žiūriu šampaną priešpiečiams geriat, na neblogai!!! :D O dėl maisto, tai aš tokia prie žemės, man paprastesni patiekalai vistik mielesni skrandžiui, bet avietės ir pomidorai įdomiai skamba. Dėl tartaro tai pasakymas 'surijau', tai gerai ar blogai? :D Bet vistik šefai tikrai matau jums įspūdį paliko. :D Labai puiki patirtis.

Anonimiškas rašė...

zinote, ir as ten buvau alu midu geriau, BET desertas tai excuse me. ziuriu i jusu foto. viskas grazu, musas laiko forma.pas mus buvo uzvemta (atsiprasau) koses ant uogu ir pomidoru. ne tai,kad tam auksty man buvo svarbi estetika, man ir taip sunkiai kramtesi, bet kazkaip nustebino tas avangardiskas deserto pateikimas. nors pati nemoku visko graziai sudeliot, bet man tikrai butu geda taip atrodanti deserta pateikt saco sveciam, o cia mishelinas. bet as cia tik siaip. visumoje tai neisdildomi ispudziai, uzskaitau. laima

Valerija rašė...

Merginos, o aš žiūriu į pagrindinį projekto šefą ir galvoju... tikras šefas! :)