2012 m. birželio 23 d., šeštadienis

Vasaros pyragas su braškėmis

Vakar pastebėjau, kad jau vyšnios tuoj prinoks - ir labai nustebau. Jau vasara? Nepastebėjau kažkodėl... Gal todėl, kad esu paskendusi kažkur kitur - mintyse, planuose, viltyse, lūkesčiuose ir svajonėse. Labai tiksliai žinau, ko noriu, o tai jau yra gerai. Bet kelias į tai visai nėra nei lengvas, nei aiškus, nei greitas. Ir neaiški yra to sėkmė, todėl kol kas tik svajoju. Bet labai svarbu žinoti, ko nori. Kaip sakė Džonas Kenedis "nelaimingiausi žmonės tada, kai jų gyvenime nelieka vietos svajonėms".


O ir tiesa, mane galite pamatyti naujausiame "Virtuvė nuo... iki..." numeryje (2012 Nr. 7(37)).


Kol dar yra braškių, galima lengvai sumeistrauti pyragą - vėliau galite jį išbandyti ir su kitokiomis uogomis: vyšniomis, slyvomis ar obuoliais. Paprastas ir gardus.






Vasaros pyragas su braškėmis
(pagal Moje wypieki)


100 g sviesto
2/3 stiklinės cukraus
1 didelis kiaušinis
1/2 stiklinės grietinės
1 ir 1/3 stiklinės miltų
žiupsnis druskos
1 pakuotė vanilinio pudingo (40 g, dr. Oetker)
1 šaukštelis su kaupu kepimo miltelių
1/2 kg braškių (jei didelės, perpjaukite pusiau)
Perlinis cukrus papuošimui arba cukraus pudros glajus (cukraus pudra su šlakeliu vandens)


Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, tada įmaišykite kiaušinį. Sumaišykite visus sausus produktus (miltus, vanilinį pudingą, druską, kepimo miltelius). Į sviestą pakaitomis dėkite trečdalį sausų produktų, trečdalį grietinės, kol viską sumaišysite. Tešlą sukrėskite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus išdėliokite braškes perpjautomis puselėmis į viršų. Kepkite 45-55 min. 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį pyragą pabarstykite perliniu cukrumi arba glaistykite cukraus glajumi.







1 komentaras:

Valerija rašė...

Bea, gal galėtumėte su nuorodėlę į jūsų nuostabų prizinį pateikalą pagelbėti? Didelis ačiū :)