2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Brownie su Mascarpone sūriu

Labai daug norėčiau parašyti, bet kaži ar suprasiu pati save. Vieša erdvė nėra gera vieta pasireikšti, visai nėra. Bet kadangi esu ekstravertė, absoliuti ekstravertė, tai vis tiek taip gaunasi. Nuliūdau, kad mano rugiagėles, pirktas draugei, teko parsivežti namo ir pasimerkti. Jos jau kunkuliuoja nepakeistam vandenyje ir tuojau reikės išmesti - taip joms, kad ir nekaltoms, reikia. Sako, kad diedai ateina ir išeina, o draugės lieka. Bijau, kad nevisai tiesa. Ar net visai netiesa. Nesvarbu, kur padėsi "ne", rezultatas nuo to nepasikeis. Šiaip mėgstu blogus, nemielus, skaudinančius dalykus įvyniotus į gurgždantį blizgantį dovanų popierių, perrištus gražiu dideliu bantu - taip lengviau nuslysta gomuriu ir nesukelia bereikalingo kosulio. Gal net ašaros neišspaudžia ar nepriverčia nusipirkt lyšno vyno butelio :). Whatever.


Brownie su Mascarpone sūriu

Šokoladinė dalis:
200 g sviesto
200 g cukraus
200 g juodo šokolado
3 kiaušiniai
120 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis tirpios kavos, ištirpdytos 40 ml karšto vandens
2 šaukštai likerio "Poema"

Šokoladą tirpiname, atvėsiname. Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno išsukame. Įmaišome pravėsusį šokoladą, tada miltus, kavą, likerį.

Mascarpone dalis:
500 g mascarpone sūrio
150 g cukraus
2 kiaušiniai
2 šaukštai likerio "Poema"
1 šaukštelis tirpios kavos, ištirpdytos 40 ml karšto vandens

Viską atsargiai sumaišyti iki vientisos konsistencijos.

Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, dedame 3/4 šokoladinės tešlos, ant jos supilame visą Mascarpone sūrio tešlą, tada supilame likusią šokoladinę tešlą. Atsargiai pamaišome paviršių šakute, kad pasidarytų dviejų tešlų raštai.
Kišame į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, ir kepame apie 45 minutes. Atvėsiname ir gerai atšaldome šaldytuve (apie 2 val.). Kadangi aš neturėjau tiek laiko, tai dar šiltą pyragą sukišau į kamerą valandai. Buvo puiku! Labai labai švelnus ir nuostabiai skanus pyragas. Vaikai suvalgė po tris gabaliukus, svečiai iš mandagumo po du :).





14 komentarų:

Giedrė Povilionienė rašė...

Labai norisi apkabinti ir pasakyti :''Viskas bus gerai !'' Nes ir man paciai dabar labai norisi, kad kas taip pasakytu ...

surfingtheworldcuisine rašė...

Išties liudnai čia nuskambėjo, bet bijūnai nuostabūs. Kažkodėl man jie nors ir gražios gėlės, bet visada liudnom gėlėm aš jas vadinu.

bea rašė...

Aha, bijūnai nuostabūs - bet man visai neliūdni. Greičiau labai romantiški :).
Aš neliūdžiu, išsikalbu ir viskas ok :)

Unknown rašė...

Kai aš sakau - ir tai praeis :)

Whatever - mėgiamiausias mano žodis pastaruoju metu :D

Lapė rašė...

be galo vasariskai ir skaniai atrodo. geros foto.

yurga rašė...

O kokioj formoj kepete? Is produktu sprendziu, isejo labai daug pyrago, ar as klystu?

bea rašė...

29 cm skersmens forma.

Anonimiškas rašė...

Labai geras! Laižėsi visi ir prašė recepto

Vi... rašė...

Ar galiu mascarpone keisti philadelphia?

Vi... rašė...

Ar galiu mascarpone keisti philadelphia?

Vi... rašė...

Ar galiu mascarpone keisti philadelphia?

bea rašė...

Manau, kad gali. Tik aš jos nenaudoju - paskaitau sudėtį ir nekyla rankos mėginti.. Mascarpone man mieliau :)

Vi... rašė...

Ačiū! Bandysiu naudoti philadelphia, nes jį turiu :) Sudėtis labai seku, mano turimoje philadelhia neturiu prie ko prikibti :)

Vi... rašė...

Ačiū! Bandysiu naudoti philadelphia, nes jį turiu :) Sudėtis labai seku, mano turimoje philadelhia neturiu prie ko prikibti :)