2012 m. birželio 4 d., pirmadienis

Tinklaraštininkų dienos vakarėlis Kulinarijos studijoje

Jau treti metai iš eilės žurnalas "Virtuvė nuo .. iki" sukviečia maisto tinklaraštininkus švęsti Tarptautinės tinklaraštininkų dienos Kulinarijos studijoje. Renginys buvo teminis, dalyvaujantiems reikėjo išsirinkti mėgstamą prieskonį ir pagaminti su juo patiekalą, kurį vertino autoritetinga komisija:
  • „Santa Maria“ produktų vadovas Artūras Braslauskas
  • kulinarinės laidos „Bilo receptai“ vedėjas Gidonas Šapiro-Bilas
  • "Kulinarijos studijos“ konditerė Elžbieta Monkevič, tinklaraščio Žaidžiame virtuvę autorė
  • šokolado amatininkas, „Chocolate Naive“ šokoladų ir ledų kūrėjas Domantas Užpalis
  • žurnalo „Virtuvė. Nuo... Iki...“ redaktorė Eglė Aleksandravičiūtė, tinklaraščio Žaidimų aikštelė autorė
  • „Electrolux“ pardavimų vadovas Mantas Danilevičius


Dalyvavo 9 tinklaraščių autorės su štai tokiu meniu:
  1. Indrė iš GP magijos. Jos patiekalas buvo morkų pyragas su anyžiais. Nuostabus pyragas, tikrai jį iškepsiu.
  2. Ineta iš Gamyklėlės. Ji kepė žiauriai gerą šokoladinį pyragą su aitraisiais pipirais - kepsiu ir šitą.
  3. Lina iš Kiaunės reikaliukų. Ji gamino kokosinį debesėlį su vanile.
  4. Skirmantė iš Forelles receptai. Skirmantės receptas turbūt buvo pats sudėtingiausias ir įdomiausias - bent man taip pasirodė. Žaliasis bazilikas su baltu šokoladu. Labai gerai.
  5. Vilma iš Kulinarijos laboratorijos. Vilma gamino kalafiorų salotas su kuminu. Labai mėgstu kuminą.
  6. Karolina iš Citrinos žievelės. Karolina gamino duonos pudingą su bananais ir karameliniu padažu, patiektą su ledais.
  7. Viktorija iš Receptų medžio. Jos pomidorų džemas su imbierais buvo fantastiškas reikalas.
  8. Renata iš Sezoninės virtuvės. Renata buvo pernykščio konkurso laimėtoja. Šį kartą ji gamino mano tinklaraštį geriausiai apibūdinantį patiekalą: Braškių desertą su juodaisiais pipirais. Super.
  9. Na ir aš! Aš gaminau Meilės virtinius - virtinius su ricotta, špinatais ir muskato riešutu. Kodėl meilės? Mat muskato riešutas yra afrodiziakas ir labai teigiamai veikia potenciją ir libido. Taip sako literatūra, todėl tokį pavadinimą jiems ir sugalvojau.



Vakaras buvo labai nusisekęs, labai skanus, šiltas ir su nuostabia draugija. Nors visai nepavydžiu likusiems tvarkyti to kalno nešvarių indų, kuris liko po mūsų siautėjimo. Ir labai dėkoju visiems, kuriems patiko mano patiekalas - labai gera laimėti pirmą vietą. Antroji vieta atiteko Skirmantei, o trečioji - Indrei. Apie savo prizo atsiėmimą papasakosiu atskirai po geros savaitės - jei liksiu gyva :). Mat mano prizas - pietūs Dinner in the sky. Dėkoju taip pat "Virtuvei nuo... iki" už metinę žurnalo prenumeratą, Chocolate Naive - už mano mylimiausios rūšies šokoladą (juodąjį su jūros druska), Santa Marios prieskoniams - už prieskonių rinkinį, Electrolux - už pagrindinį prizą, Mineraliniams vandenims - už puikiai priderintą vyną, Kulinarijos studijai - už šiltą priėmimą. Už nuotraukas atskirai dėkui Jurgai iš Savaitgalio rendezvous ir Sandrai iš Little World.



Meilės virtiniai

Tešla:
200 g miltų
2 kiaušiniai
Žiupsnis druskos

 Miltus su kiaušiniais bei druska dedame į virtuvinį kombainą ir išsukame, kol pasigamins vientisa tešla. Arba suminkome rankomis. Tešlą uždengiame ir atidedame į šoną išbrinkti, kol pagaminsime įdarą.

Įdaras:
200 g ricottos
200 g špinatų
Dosnus žiupsnis tarkuoto muskato riešuto
Druska, pipirai

šlakelis aliejaus ar gabalėlis sviesto kepimui

Plaktas kiaušinis virtinukų klijavimui

Špinatus nuplauname, nuspaudžiame vandenį, susmulkiname. Įkaitiname keptuvėje riebalus ir apkepame špinatus. Duebenyje sumaišome ricottą su špinatais, paskaniname druska, pipirais ir muskato riešutu.
Pabarstydami miltais iškočiojame tešlą, ant jos dedame įdaro kauburėlius, ties sujungimo vietomis patepame kiaušiniu, tešlą lenkiame, kruopščiai apspaudžiame aplink kiekvieną kauburėlį ir supjaustome. Virtinukus dedame į verdantį pasūdytą vandenį, verdame ~2-3 minutes nuo iškilimo.

Padažas:
150 ml grietinėlės
50 g pelėsinio (mėlynojo pelėsio) sūrio

Šildome greitinėlę, į ją sudedame smulkiai supjaustytą pelėsinį sūrį ir maišome kol išsilydys.

Išvirtus virtinukus nukošiame ir sudedame į lėkštę, apšlakstome padažu. Papuošiame špinatų lapeliais.

9 komentarai:

Rima Petrauskaitė rašė...

Nuoširdžiai sveikinu! :) (gėlytė ir aplodismentai :))

Dalia, Septyni virtieniai rašė...

bet jau kaip gražiai visos atrodote! Sveikinu su pergale. Nedvejojanti nuotykių mėgėja - dabar su visu krėslu į dangų! Šaunuolė!

Viktorija rašė...

Valio, skaniųjų virtinių receptas! Aš ėjau juos kartoti kelis kartus, tikrai verti pagrindinio prizo :)

bea rašė...

Jau kai skrisiu, tai skrisiu :).

bea rašė...

Ačiū už sveikinimus :)

Kiaunė rašė...

Geruliai virtieniai! Būtinai virsiu artimiausiu metu

Kiaunė rašė...

Geruliai virtieniai:) Tobuli, ir padažas puikus - būtinai gaminsiu artimiausiu metu

Zita rašė...

Nuoširdžiai sveikinu, nes verta to apdovanojimo ne tik už šiuos )(nebejoju skanius tikrai) virtinius!

Arijus rašė...

O meilės virtinių tai norėčiau ypač su muskatu, kuris gerai veikia potencija ir libido!