2012 m. birželio 3 d., sekmadienis

Kavos ir graikiškų riešutų tortas tėvo dienai

Neperseniausiai miela draugė parvežė man Nigel Slater The Kitchen Diaries - storutėlę puikutėlę knygą. Šis bus pirmasis išbandytas receptas.


Kavos ir graikiškų riešutų tortas
(pagal Nigel Slater, The Kitchen Diaries, 355-357 psl.)


Pagrindinė dalis:
175 g sviesto
175 g cukraus
3 kiaušiniai
175 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai tirpios kavos granulių + 1 šaukštas verdančio vandens
65 g graikiškų riešutų (sukapoti)


Sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Tada po truputį pilame paplaktus kiaušinius ir intensyviai sukame toliau. Sudedame miltus su kepimo milteliais. Kavos granules sumaišome su vandeniu ir taip pat sudedame į tešlą. Pačioje pabaigoje įmaišome riešutus. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min. (Galima kepti du papločius, bet aš kepiau vieną ir pjoviau pusiau).


Sviestiniam kremui:
200 g sviesto
400 g cukraus pudros (dėjau 300 g)
2 šaukšteliai tirpios kavos granulių + 1 šaukštas verdančio vandens
Graikiški riešutai papuošimui


Sviestą išsukame iki baltos purios masės. Tada po truputį dedame cukraus pudrą ir toliau sukame. Kavos granules sumaišome su vandeniu ir po truputį supilame į kremą vis maišydami. 


Vieną trečdalį kremu sudedame ant pirmo papločio, uždedame antrą paplotį ir likusiu kremu aptepame viršų ir šonus. Papuošiame graikiškais riešutais.


P.S. kremas žiauriai sviestinis, tai reiškia labai riebus. Ir šiaip labai labai saldu. Puošiau dar grietinėle, kuri padarė pfffffffff ir nutekėjo velniop. Aj. Kitąkart kepčiau tik pyragą be kremo. 



2 komentarai:

Indrė rašė...

Grietinėlę gal standiklis būtų gelbėjęs. Nors nebūtum pasakius manau nedaugelis ir būtų pamatę, kad nebėr jos apatinėse foto :)

Forelle rašė...

Vis dar nerandi geros grietinėlės? Tokiu atveju tikrai standiklis būtų padėjęs. Jeigu būtum neparašius apie grietinėlę, tai net nepatebėčiau, nes pyragas atrodo nuostabiai.