Šitą keksą man rekomendavo Elžbieta, o jos rekomendacijomis aš pasitikiu. Geras keksas... Buvo keksas, nėra kekso.
Keksas su šokoladu
(pagal Žaidžiame virtuvę)
200 g juodojo šokolado
200 g sviesto
1 šaukštas meduolių prieskonių (naudojau tik cinamoną ir imbierą)
175 g cukraus
3 kiaušiniai
225 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
druskos
100 g juodojo šokolado viršui pabarstyti (neprireikė - patepiau iškepusį keksą likučiu nuo to, kurį dėjau tarp tešlos sluoksnių... ne taip kad pagailėjau, labai jau daug man jo pasirodė).
Forma 20x11 cm, iškloti kepimo popieriumi
200 g šokolado ištirpinti su 25 g sviesto. Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, palaipsniui įmušti kiaušinius ir sumaišyti kartu. Birius produktus persijoti ir visus sumaišyti.
Kiaušinių-sviesto masę ir miltų mišinį sumaišyti, kol susijungs.
1/4 tešlos įdedame į formą, išlygint. Patepti dalimi šokolado, ant viršaus tešlą ir taip kartoti, kol bus 4 sluoksniai tešlos ir trys šokolado.
Ant viršaus užtarkuoti likusį šokoladą.
Kepti apie valandą 175 °C. Šiek tiek aušinti formoje, po to - ant grotelių.
5 komentarai:
Šitas nesveikai skanus! Rekomenduoju
Koks gražuolis, gaila, kad jau "buvo" :D džiaugiuosi, kad patiko :) O kaip atrodė perpjautas? labai įdomu, kaip bangavo :)
Elžbieta, gražiai bangavo :). Tik susivalgė pergreit :D
Šiaip tai aš nemėgstu keksų.Vaikams kepu. Bet šį kartą - išimtis iš taisyklės. Superinis. Ačiū. Tik tokio gražaus viršaus nesigavo padaryti :( bet niekas nepastebėjo
:) :) Keksas buvo, kekso nėr. :) :) :) Geras!
Rašyti komentarą