2010 m. sausio 24 d., sekmadienis

Kreminis varškėtis su sausainių pagrindu

Man labai patiko šis varškėtis. Švelnus, gaivus, lengvos kreminės tekstūros. Pagrindui: 200 g aha arba selgos sausainių 100 g sviesto Sviestą ištirpinam, sausainius sutrinam smulkiai (as sumečiau į kombainą ir jie tapo panašūs į rupius trupinius), sumaišom su sviestu ir sudedam paspausdami į formą, išklotą kepimo popieriumi. Antram sluoksniui: Ant pagrindo dedame kokią nors neskystą uogienę. Aš naudojau agrastų uogienę, kurios turėjau nepilną stiklinę. Varškiniam sluoksniui: 2 indeliai separuotos varškės (ji skystoka, grietinės skystumo, perkame firminėje Žemaitijos pieno parduotuvėje, indeliuose kaip kad grietinė būna, tokie didesni, man rodos jos ten būna apie 400 g viename indelyje). 1 šaukštas krakmolo 1 pakelis vanilinio pudingo (naudojam jį sausą, neverdam, pilam viską tiesiai iš pakelio į bendrą masę) 160 g cukraus 3 kiaušiniai 1 citrinos žievelė Varškės sluoksniui viską sudedam į kombainą ir išsukam. Ant pagrindo ir uogienės supilame varškę ir kepame 150 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Iškepus atvėsiname ir tik tada pjaustome. Skanaus!
Posted by Picasa

1 komentaras:

Mantas rašė...

mmm...mėgstu viską iš varškės.