2010 m. sausio 30 d., šeštadienis
Marcipaninis pyragas su obuoliais
O šitas pyragas kepė kartu su tuo svogūniniu reikalu :). Bet jie vienas kitam nepamaišė.
Turėjau kažkada nusipirkusi marcipaninės masės dėžutę ir ji sau gulėjo, kol neišprotėjo. T.y. kol nesibaigė jos galiojimo laikas. Bet atidariau, ištyrinėjau ir nutariau sunaudoti. Buvau užmačiusi receptėlį pyragui su marcipanais čia, tad juo ir pasinaudojau.
Ingredientai:
170 g cukraus
180 g sviesto ar margarino
170 g marcipaninės masės
100 g maltų riešutų (lazdyno ar migdolų, aš naudojau pastaruosius)
1/2 šaukštelio cinamono
4 kaušiniai
180 g miltų
3 šaukšteliai kepimo miltelių (nežinau kodėl trys, bet tiek ir dėjau)
6 obuoliai
Margariną išsukti su cukrumi, tada po vieną sudėti kiaušinius. Marcepaną sutarkuoti burokine tarka ir įmaišyti į margarino-cukraus-kiaušinių masę. Įmaišyti miltus ir kepimo miltelius. Tešlą sudėti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi, išlyginti viršų. Ant viršaus išdėlioti luptų ir išsėklintų obuolių skilteles. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Iškepus pabarstyti cukraus pudra.
Pranešimą parašė
bea
ties
18:02
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
obuoliai,
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą