2010 m. sausio 11 d., pirmadienis

Vakarienei varškės apkepukai

Šiąnakt bandžiau užmigti ir nelabai gavosi, nes po atostogų nerimavau, ar sugebėsiu laiku atsikelti. Taigi galvojau. Galvojau galvojau ir sugalvojau. Ar žinote ką iš mūsų atėmė stiklo paketai??? O gi žiemos raštus! Pamenu iš savo vaikystės kaip smagu būdavo ryte nubudus surasti pati pirmą žiemos išrašytą langą. Ir netgi multikas apie tai buvo, sovietinis toks, kaip šalčio pagalbininkas berniukas norėjo piešti ne baltais, o spalvotais dažais ant lango. Ech... O vakarienei šiandien pas mus porcijiniai varškės apkepukai su atšildytom žemuogėm. Argi ne puiku tokį gūdų žiemos vakarą??? Taigi 6 sufle indeliams reikės: 2 pok. Dvaro 9 proc. varškės (tokią naudojau) 2 kiaušiniai 4 šaukštų cukraus 1 šaukšto krakmolo 2 šaukštų ekstra miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių lašelio vanilės esencijos ~ pusės stiklinės pieno Viską sumetam į kombainą ir išplakam. Formeles ištepam margarinu ar sviestu, paskirstom varškės masę (ji pas mane skystoka buvo), kepam 180 laipsnių orkaitėje ~20 min.
Posted by Picasa

12 komentarų:

Laima ir Valerija rašė...

Koks akibrokštas... tikrai - nebėr šalčio pramonės dėl plastiko :( ... O varškėčiai labai labai... Kaži, ar nieko tokio, jei jie pataps rytmetiniai? :)

bea rašė...

manau jie puikiausiai gali būti ir pusryčiai, ir vakarienė, ir netgi desertas po pietų. skanaus!

Laima ir Valerija rašė...

Žinokit, neiškentėjau sugundyta paprastumo... iškepiau - super - valgo dabar vaikai ir čepsi, tik dėjau mėlynes šaldytas, nes buvo pradėtas indelis :) Dėkui už idėją :) Didelė tikimybė, kad kartosim ryte :)

Anonimiškas rašė...

Super idėja! labai patogu ir, žinoma, skanu, įdėti į dukros priešpiečių mokyklon... Bandysim ir atsiliepimus rašysim... Bus proga sufle indelius panaudoti...
Rasa

Jurga rašė...

O kiaušinių nereikia? O kur buvai atostogų? :)

bea rašė...

o koks siaubas. kiaušinius pamiršau! 2 kiaušiniai.
atostogų buvau namie išsimiegoti!

Vilma rašė...

Bea, varškėčiai atrodo puikiai! :)
Beje, turbūt skanūs ir šalti? Galvoju išsikepti pusryčiams iš vakaro. :P

bea rašė...

man skanūs ir šalti. tik žinoma jie jau nebūna išsipūtę, vėsdami jie kažkiek susmenga.

Laima ir Valerija rašė...

Mes išsikepėm be tų kiaušių.... mąsčiau įdėt, ale receptas... nieko - iškepė :D vaikams nepritrūko :D

Milda rašė...

Geras.. Aš kažkaip ir nepagalvojau apie tai.. Išties jau nebepamenu, kada tokį grožį ant lango mačiau! Kaip gaila! ;))

Beje - ne į temą pakomentuosiu. Užtikau šiandien šitą puslapį ir šį receptą. Bet labiausiai patiko ir prajuokino paskutinis sakinys :))) http://www.kokonas.lt/ZURNALAS/Skonis/sviestiniai-sausainiai/ Gal ir pati esi radus, bet jei ne - prašau ;)) Gero savaitgalio!

Anonimiškas rašė...

O ku rasti tų sufle formelių ? ...

bea rašė...

pavyzdžiui didelėje Rimi...