2010 m. sausio 5 d., antradienis
Šarlotė
Šiandien iškepiau šarlotę pagal receptą iš Sonatinos blogo. Labai panašu ir aš darau, tik į tešlą pilu vandens vietoje trynio, arba visai nieko nepilu, tik margarinas-miltai-cukrus. Šita tešla man patiko, nors nebuvo tokia elastinga, kaip su vandeniu, kočiojant vis taikėsi skylinėti. Šiaip pyragas tirpsta burnoje, iš tiesų labai gardus ir mielas. Šiek tiek adaptavau pagal save, tai ir pateikiu tokį variantą:
Tešlai
120 g margarino kepiniams
40 g cukraus pudros
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 kiaušinio trynys
1 v. š. citrinų sulčių
Nutarkuota 1 citrinos žievelė
1 v. š. cukraus pyragui pabarstyti
Įdarui
5-8 dideli obuoliai
0,5 stiklinės cukraus (priklausomai nuo obuolių saldumo)
50 g sviesto
½ šaukštelio cinamono
1 v. š. citrinų sulčių
Cukraus pudros papuošimui
Įdarui obuolius nulupti ir susmulkinti. Puode ištirpinti sviestą, sudėti ir cukrų, uždengti, užvirti ir primažinus temperatūrą troškinti, kol obuoliai suminkštės, sudėti cinamoną. Ataušinti.
Tešlai margariną supjaustyti gabaliukais. Dėti į dubenį, suberti cukraus pudrą, miltus, kepimo miltelius ir maišyti mikseriu ar kombainu, kol susidarys trupiniai. Dėti kiaušinio trynį, supilti citrinų sultis ir dar maišyti, kol susidarys tešlos rutulys. Tešlą padalinti į dvi dalis, jas suvynioti į plėvelę ir pašaldyti šaldytuve 30 min.
Iškočioti vieną tešlos gabaliuką ir iš jo išpjauti gražų formos viršaus dydžio skritulį. Jį atidėti ir iš likusios tešlos iškočioti didesnį skritulį, kuriuo iškloti 22 cm skersmens pyrago formos dugną ir sieneles. Supilti ataušusį įdarą. Paruoštu tešlos skrituliu uždengti pyragą ir gerai suspausti tešlos kraštus. Subadyti šakute.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 min., tada sumažinti temperatūrą iki 180º C ir dar kepti 18 – 22 min., kol gražiai parus. Iškepusį pabarstyti cukraus pudra.
O tas mažutėlis - tai Elzės padarytas pyragėlis iš tešlos likučių. Suvalgė ir labai savimi džiaugėsi!
Pranešimą parašė
bea
ties
14:36
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
obuoliai,
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
3 komentarai:
Koks grazus, toks jaukiai kaimiskas man is nuotrauku atrodo :)
Ir Elzytei linkejimai! maza Elzyte ir pyragiukas mazas :) Saunuole :)
Laura
jetus, kaip skaniai atrodo.............
Aha, atrodo pasakiškai skaniai :) Reik po švenčių pailsint skrandį, o jau tada... :D
Rašyti komentarą