2009 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis
Tinginys tinginėlis
Mano mama daro labai skanų tinginį. Padariau ir aš pagal jos receptą, tik pridėjau dar visokiausių gėrybių į jį.
Bazinis receptas būtų toks:
200 g 82 proc. riebumo sviesto
3 pakeliai sausainių Selga, visi skirtingų skonių: 1 šokoladinis, 1 kondensuoto pieno skonio, 1 apelsinų skonio (čia aš šįkart tokius naudojau, jūs galite rinktis savo mėgstamus)
1 indelis kondensuoto saldinto pieno
džiovintos slyvos
sausainius sulaužome pirštais, į juos sudedam nuplautas ir supjaustytas džiovintas slyvas. Jei jos kietos, galima jas užplikyti verdančiu vandeniu ir pamirkyti. Puode ištirpiname sviestą, tada supilame kondensuotą pieną. Maišome iki vienalytės masės. Supilame viską į sausainius, gerai išmaišome, sudedam į formą, išklotą kepimo popieriumi, užklojame dar gabalėliu kepimo popieriaus ir gerai apspaudžiame. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Mano pagerintame tinginyje atsirado dar: džiovintų abrikosų, lazdyno riešutų, graikiškų riešutų ir 100 g pieniško šokolado (kurį ištirpinau sviesto ir kondensuoto pieno mišinyje). Visi savaitgalio ragautojai labai jį gyrė.
Pranešimą parašė
bea
ties
22:46
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą