2009 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Tinginys tinginėlis

Mano mama daro labai skanų tinginį. Padariau ir aš pagal jos receptą, tik pridėjau dar visokiausių gėrybių į jį. Bazinis receptas būtų toks: 200 g 82 proc. riebumo sviesto 3 pakeliai sausainių Selga, visi skirtingų skonių: 1 šokoladinis, 1 kondensuoto pieno skonio, 1 apelsinų skonio (čia aš šįkart tokius naudojau, jūs galite rinktis savo mėgstamus) 1 indelis kondensuoto saldinto pieno džiovintos slyvos sausainius sulaužome pirštais, į juos sudedam nuplautas ir supjaustytas džiovintas slyvas. Jei jos kietos, galima jas užplikyti verdančiu vandeniu ir pamirkyti. Puode ištirpiname sviestą, tada supilame kondensuotą pieną. Maišome iki vienalytės masės. Supilame viską į sausainius, gerai išmaišome, sudedam į formą, išklotą kepimo popieriumi, užklojame dar gabalėliu kepimo popieriaus ir gerai apspaudžiame. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Mano pagerintame tinginyje atsirado dar: džiovintų abrikosų, lazdyno riešutų, graikiškų riešutų ir 100 g pieniško šokolado (kurį ištirpinau sviesto ir kondensuoto pieno mišinyje). Visi savaitgalio ragautojai labai jį gyrė.
Posted by Picasa

Komentarų nėra: