2009 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Obuolių pyragas trapioje tešloje

Buvau įdėjusi šį receptą supermamų forume, bet šiandien pati ieškojau, nes seniai bedariau, tai pavargau, kol radau. Kadangi savo blogą naudoju kaip savo receptų užrašų knygelę, tai jis atsidurs ir čia. Dieviškas pyragas, tik užima šiek tiek daugiau laiko, nei įprastai, mat obuolių jam reikia tikrai nemažai, be to, tešlą reikia kočioti. Tačiau rezultatas vertas darbo! Galima būtų netgi pasakyti, karališkas obuolių pyragas trapioje tešloje... 500 g miltų 300 g margarino 4-5 š. šalto vandens (čia proporcijos didelei formai, jei mažesnė imam 400/240/4) obuoliai (nulupti ir susmulkinti) 50 g sviesto 1-2 stiklinės cukraus (priklausomai nuo obuolių rūgštumo) 1 šaukštelis cinamono 1 šaukštas bulvių krakmolo miltus su margarinu trupinam, kol pasidaro trupiniai (aš darau kombaine), tada pilam vandenį ir suformuojam tešlą. Galima ją pašaldyti, kol pasidarysim obuolius. Obuolius, nuluptus ir smulkiai supjaustytus metam į puodą su 50 g sviesto. Užpilam cukrum ir paverdam. Jei išsiskirs daug skysčio, dedam šaukštą-du krakmolo ir pakaitinam, kol sutirštės. Paskaninam cinamonu. Pusę tešlos iškočiojam ir išpjaunam pyrago viršų pagal kepimo formą. Likusią dalį tešlos iškočiojam ir išklojam ja riebalais išteptą (arba išklotą kepimo popieriumi) formą, padarom kraščiukus. Pilam obuolius, ant jų dedam tešlos viršų, kurį po to subadom šakute. Kepam apie 50 min-1 val 180-200 C. Valgom atvėsusį ar karštą su ledais.
Posted by Picasa

6 komentarai:

Gintaute rašė...

Tikrai skanus. Manau kazkas panasaus gautusi su pirktine saldyta pvz. sluoksniuota bemiele tesla, tik, aisku, maziau skaniau. Svarbiausia - nuostabus idaras! :)

Anonimiškas rašė...

gal kad pasakys, kaip reikia "trupinti" margariną su miltais? Aš taip pat kombainą turiu, tik kaip tai daroma..?
Ačiū už atsakymus :)

bea rašė...

antgalis peilis, didelis greitis. :)

agne rašė...

O į kombaino indą iškart "sumesti" visą margariną (300gr) su miltais (500gr) ir paleisti, ar po truputį - per angą dėti ingridientus..? :)

bea rašė...

viską iškart. :)
Šiaip šitas kiekis tikrai didelei formai, tai ir tešlos nemažai. bet mano kombainas susitvarko be problemų

agne rašė...

ačiū labai, ir už įkvėpimą - mėginsim ;-)