2009 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis
Obuoliniai apverstukai
Šiandien vakarienei buvo obuoliniai apverstukai-kulverstūkai. Labai paprasta, labai miela ir labai skanu!
Taigi, 4 vnt. apverstukų reikia:
1-2 obuolių, kuriuos reikia nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti maždaug 1 cm kubeliais,
2 šaukštų cukraus,
¼ šaukštelio cinamono
Obuolius su cukrumi ir cinamonu paverdam, kol jie suminkštės. Tuo metu gaminame tešlą:
1 kiaušinį išplakame su pora šaukštų cukraus ir žiupsneliu druskos (plakiau kombainu, kol pabalo),
įmaišome ½ stiklinės miltų,
po to įmaišome ½ stiklinės pieno,
4 keksiukų kepimo skardelės skylutes ištepame sviestu, padaliname obuolius į jas, tada užpilame tešla iki viršaus. Anot recepto kepame 10 min 215 laipsnių karštume, po to dar 20 min 180 laipsnių. Aš kepiau viso apie 20 min maždaug 200 laipsnių orkaitėje. Išverčiam aukštyn kojomis ir valgom, kol karšta!
Labai skaniai karamelizavosi tie obuoliukai apačioje, o tešla, anot mano vaikų, visai kaip pudingas.
Pranešimą parašė
bea
ties
22:51
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
obuoliai,
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
Super ideja! :)
man irgi labai patiko :)
Rašyti komentarą