2009 m. rugsėjo 27 d., sekmadienis

Moliūgų apkepas

Labai labai skanus moliūgų apkepėlis man gavosi šiandien. Atsiprašau už baisią foto, deja sode neturėjau fotiko, o namie jau buvo sutemę ir skubėjau. Tiesa, apkepui pliusų pridėjo tai, kad jis keptas krosnyje, bet orkaitėje irgi bus skanu. Reikės: Moliūgo 1 svogūno 1 morkos 3 kaušinių 1/4 stiklinės pieno 2 šaukštų maltų džiuvėsėlių 50 fermentinio sūrio krapų, druskos, pipirų, prieskonių Gabalą moliūgo nusilupam ir metam į puodą su vandeniu apvirimui. Kol moliūgas suminkštės (apie 10 min nuo užvirimo), pasikepinam smulkiai supjaustytą svogūną su tarkuota morkyte. Aš dar dėjau nubrauktą arbatinį šaukštelį indiškų prieskonių, bet puikiai tiktų ir karis. Išsiplakam kiaušinius su pienu, įberiam ten džiuvėsėlius, druskos, pipirų, krapų jei turim, įtarkuojam fermentinio sūrį, sudedam svogūnus, morkas ir moliūgą, sutrintą šakute. Gerai viską išmaišom, dedam į riebalais išteptą formą ir kepam. Temperatūra apie 180-200 laipsnių, laikas iš akies...
Galima valgyti patį iš savęs arba kaip garnyrą. Net dabar seilės teka prisiminus... Reikės ryt pietums pasišildyt.
Posted by Picasa

4 komentarai:

Lileta rašė...

Kepsiu vakare !

bea rašė...

o tai čia buvo vakar.. ir kaip?

Asta rašė...

superinis receptas pusryciams :)

Anonimiškas rašė...

neskanu! Mocia blynus bulvinius geriau kepa!