Galima valgyti patį iš savęs arba kaip garnyrą. Net dabar seilės teka prisiminus... Reikės ryt pietums pasišildyt.
2009 m. rugsėjo 27 d., sekmadienis
Moliūgų apkepas
Labai labai skanus moliūgų apkepėlis man gavosi šiandien. Atsiprašau už baisią foto, deja sode neturėjau fotiko, o namie jau buvo sutemę ir skubėjau. Tiesa, apkepui pliusų pridėjo tai, kad jis keptas krosnyje, bet orkaitėje irgi bus skanu.
Reikės:
Moliūgo
1 svogūno
1 morkos
3 kaušinių
1/4 stiklinės pieno
2 šaukštų maltų džiuvėsėlių
50 fermentinio sūrio
krapų, druskos, pipirų, prieskonių
Gabalą moliūgo nusilupam ir metam į puodą su vandeniu apvirimui. Kol moliūgas suminkštės (apie 10 min nuo užvirimo), pasikepinam smulkiai supjaustytą svogūną su tarkuota morkyte. Aš dar dėjau nubrauktą arbatinį šaukštelį indiškų prieskonių, bet puikiai tiktų ir karis. Išsiplakam kiaušinius su pienu, įberiam ten džiuvėsėlius, druskos, pipirų, krapų jei turim, įtarkuojam fermentinio sūrį, sudedam svogūnus, morkas ir moliūgą, sutrintą šakute. Gerai viską išmaišom, dedam į riebalais išteptą formą ir kepam. Temperatūra apie 180-200 laipsnių, laikas iš akies...
Pranešimą parašė
bea
ties
23:27
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
antri patiekalai,
garnyras,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
4 komentarai:
Kepsiu vakare !
o tai čia buvo vakar.. ir kaip?
superinis receptas pusryciams :)
neskanu! Mocia blynus bulvinius geriau kepa!
Rašyti komentarą