2009 m. rugpjūčio 30 d., sekmadienis
Šparaginių pupelių pakora
Dievinu indišką virtuvę, jų prieskonių mišinius, patiekalus, samosas, pakoras, etc. Tad šįvakar iš nuo pietų likusių virtų pupelių pasidariau šparaginių pupelių pakorą. Ją galima daryti ir su baklažanais ar panyru ar kuo tik šaus į galvą. Labai skanu, o tie pupelių piršteliai dar ir labai gražiai atrodo!
50 g kvietinių miltų, aš naudojau ekstra
50 g žirnių ar avinžirnių miltų (naudojau žirnių, nes kaip tik avinžirnių Sveiki produktai Kaune neturėjo )
150 ml vandens
Druska, pipirai, žiupsnis juodgrūdės sėklų, arbatinis šaukštelis sambar ar sabji masalos (arba vietoj jos galima pasidaryti mišinį iš kalendos, ciberžolės, asafetidos, aštriosios paprikos)
250 g virtų šparaginių pupelių, nusausintų
Visus miltus persijojame, suberiame prieskonius ir plakdami šluotele įmaišome vandenį. Gaunasi tešla gal ciut tirštesnė nei lietinių. Į ja mirkome šparagines pupeles ir dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi (aliejaus įpilame tiek, kad beveik virtų jame). Iškepusias pupeles dedame ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius. Valgome šiltas su daržovių salotomis kaip pagrindinį patiekalą, ar be nieko, galima patiekti prie alaus kaip užkandį, galima valgyti su pomidorų padažu, vežtis šaltas į iškylą.
Pranešimą parašė
bea
ties
20:00
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
antri patiekalai,
užkandžiai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
4 komentarai:
Ei, nuostabus patiekalas, tikrai :) galvojau ką dar galima taip paruošti, ogi šparagines :))) šaunumėlis, Bea :)
ačiū ačiū, man irgi labai patiko :). netgi vaikai valgė, kas išvis yra nuostabu :)
geras :) prieš porą minučių įdėjau savąją pakora :)) ir tik tada pamačiau, kad dar vakar tu tokį pat patiekalą gaminai.
Taip, mėgstam indišką virtuvę :)
Labai mėgstu šparagines pupeles ,galiu valgyt iki nusprogimo :)))
Rašyti komentarą