2009 m. rugpjūčio 29 d., šeštadienis
Įdaryti pomidorai ir užkeptas moliūgas
Jei būtų mano valia, maitinčiausi vien daržovėmis. Bet darbo dieną, kai valgau ne namie, ne visada pasiseka. Kažkodėl vis dar apie vegetarus kavinės visai negalvoja. Taigi papietavau vakar nevegetariškai ir savęs už tai nemylėjau. Užtat vakarienė buvo mano skonio! Lengvutė, gaivi, gardi ir gali savęs neriboti su kiekiu, nes ką jau ten, vienos daržovės ir truputis sūrio. Dieviška ir dviese su MB surijom viską. Ir visai nebuvo per daug. Taigi, du receptukai, kurie gali būti garnyras prie rimtesnio patiekalo, užkandėlė arba lengva vakarienė:
p.s. abu receptus dariau vienoje skardelėje
Užkeptas moliūgas
į skardelę sudėjau supjausčius moliūgo gabalėlius (turbūt nepilno centimetro storio gabalėliai buvo), juos aptepiau dviejų aliejų mišiniu: extra virgin alyvuogių ir šalto spaudimo kepintų moliūgų sėklų aliejumi. Pabarsčiau druska, pipirais, kapotais šviežiais bazilikais ir tarkuotu džiugo sūriu.
Įdaryti pomidorai
Paėmiau 5 nedidelius pomidorus, perpjoviau juos išilgai pusiau. Išėmiau vidurinę dalį su sėklom (kadangi buvau alkana, kaip begemotas, tai iškart tą išimtą dalį susigrūdau į burną. Kitaip nežinau, ar būčiau sulaukusi, kol iškeps...). Į pomidorų vidų įbėriau po trečdalį arbatinio šaukštelio maltų džiūvėsėlių, kad sugertų drėgmę, ir ant jų dėjau po šaukštą įdaro. Įdarui sumaišiau lygiom dalim (5 pomidorams maždaug po 40 g): lydytą sūrelį, tarkuotą fermentinį sūrį, susmulkintą Stiltoną (jo pirkti yra tik Rimi) bei varškės sūrelį.
Viską kepiau 180 laipsnių orkaitėje, laiko nematavau, tiesiog su šakute pabadžiau, ar minkšti.
Skanaus!
Pranešimą parašė
bea
ties
11:53
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
užkandžiai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą