2009 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis
Cukinijų-obuolių pyragas
Recepto autoriaus aš nepamenu, kažkada seniai atsispausdinau musiau iš SM. Bet pyragas vertas dėmesio! Tiesa fotografuoti vakare prie dirbtinės šviesos nemoku, nekenčiu ir dėl to iš anksto atsiprašau. Gal būčiau tą dariusi vėliau, bet draugė per skype'ą išgirdusi, kad ragauju šiltą pyragą, užkėlė vėją, kodėl jis dar ne bloge. Taigi...
3 kiaušiniai (trynius išsukti su cukrumi, baltymus išplakti iki standžių putų)
2 stiklinės cukraus
¾ stiklinės aliejaus
3 stiklinės tarkuotų cukinijų ir obuolių (aš darau 50/50)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3 stiklinės miltų
1 šaukštas grietinės
½ šaukštelio cinamono
Žiupsnelis druskos
Razinos, riešutai (pagal pageidavimą)
Į išsuktus trynius su cukrumi sudėti tarkuotą cukiniją ir obuolius, sudėti visus kitus tešlos produktus, išskyrus išplaktus baltymus ir išmaišyti. Po to atsargiai įmaišyti baltymus, įberti razinų ir riešutų. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min. Pabandžius pagaliuku, jis turi išlįsti sausas. Kiekis nurodytas gan didelei formai. Iškepusi pyragą galima aptepti cukraus pudros ir citrinos sulčių glaistu ar pabarstyti cukraus pudrą. Pyragas labai drėgnas, purus ir nuostabiai skanus.
Pranešimą parašė
bea
ties
21:54
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
3 komentarai:
Atrodo vertas demesio. Megstu paprastus, suprantamus patiekalus, aisku is ko pagamintus, be jokiu dangisku migdolu ir kt trampampam. Uzsiimsiu juo artimiausiu metu!
Puikus:) Šiandien išbandžiau, labai skanu, tik gal miltų truputį padauginau arba cukinija nebuvo labai sultinga, tai išėjo ne šlapias, bet pakilo gerai. Dar sėlenų truputį įbėriau, nes neturėjau nei razinų, nei riešutų. Mano viena pažįstama panašų kepa, tik dar deda avižinių dribsnių, tai būna ir ką pakramtyt:))
Receptas isties atrodo skanumelis... sivakar pabandysiu :)
Rašyti komentarą