2009 m. rugpjūčio 17 d., pirmadienis
Saldaus pieno sūris
Šįvakar tarp įvairiausių namų ruošos darbų pasidariau saldaus pieno sūrį. Suvisai paprastai, taip, kaip man patarė viena mano gera draugė. Gavosi labai skanus. Kai ateity darysiu, norėsiu apvolioti žolelėse ir prieskoniuose. Nes be nieko jis labai švelnus, man norisi nors menko aštrumėlio ir žolių skonio.
Užkaitinau ~2,5 l kaimiško pieno, laukiau kol pradės kilti (labai ilgai laukiau, jau visai buvo atsibodę stovėt, netgi dukra pabėgo, nors labai norėjo pamatyt, kaip daromas sūris), tada į jį supyliau nepilną litrą pirktinio kefyro, permaišiau vis dar ant ugnies, palaukiau kokią pusę minutėlės, kol išsiskyrė žalsvos išrūgos. Tada į pasiruoštą sietelį, išklotą keturguba marle, supyliau visą masę, lengvai išspaudžiau ir palikau pravėsti. Už valandos išėmiau iš marlės gražų baltą sūrį. Rekomenduoju!
Pranešimą parašė
bea
ties
22:51
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
4 komentarai:
Kaip aš mėgstu sūrius .Visokius .Būtinai pamėginsiu pasidaryti .
o aš dar taip ir neišdrįsau pabandyt. Reikės :)
Labai ačiu už pamoką, kaip pasigaminti sūrį. Išėjo ir tikrai skanus :)
labai džiaugiuosi!
Rašyti komentarą