2009 m. rugpjūčio 11 d., antradienis

Pomidorų sriuba

Išsiviriau sriubos, o ji tokia dieviška, kad negalėdama ja pasidalinti su MB (mano brangiausiuoju), kurio mylimiausia sriuba ir yra pomidorinė, jam ant zlasciaus dalinuosi su jumis. Tik gaila, kad virtualiai... Beje, mane inspiravo Oliveris, receptas panašus į „Gaminame su Oliveriu“, tačiau ne visai toks. Tiesa sakant, aš darau daug pomidorinės variacijų, šįkart ji sodraus skonio, ciut balinta, beveik pertrinta, bet visumoje nuostabi.

Mums reikės:


2 svogūnų 
1 nemažos morkos
Poros skiltelių česnako 
Gabalėlio aštraus pipiro (gal 2 cm) 
Krūvos pomidorų (gal kilogramo ar ciut daugiau) 
Bouquet garni (manasis buvo iš saliero lapų, petražolių, bazilikų, krapų ir gelsvės) 
1 arbatinio šaukštelio sambar masalos (rasite maximose ar sveiko maisto krautuvėlėse) 
Kvapniųjų pipirų ir paprastų pipirų grūdelių, kalendos grūdelių, baziliko lapelių 
Druskos, maltų juodųjų pipirų, cukraus (jei pomidorai rūgštoki). Kadangi mūsų dar nėra sunokę tiek, kad būtų jau beveik pernokę, tai dėjau keletą šaukštų cukraus 
Šlakelio saldžios riebios grietinėlės (kokie 3 šaukštai) 
Alyvuogių aliejaus 

 Puodan pilame aliejų ir, kai jis įkais, į jį suberiame sambar masalą, smulkintą svogūną, smulkintą aštrų pipirą, česnaką ir smulkiai tarkuotą morką. Kepiname ant mažos ugnelės gal 15 min. Per tą laiką sudedame pomidorus į kokį indą ir užplikome verdančiu vandeniu. Po poros minučių vandenį nupilame ir pomidorus nulupame bei smulkiai susipjaustome. Sudedame į tą patį puodą ir užpilame dar maždaug litru vandens, sudedame bouquet garni, pipirus, kalendas, susmulkintus bazilikų lapelius ir paliekame virti ant mažos ugnelės kokį pusvalandžiuką. Atvėsiname šiek tiek, išimame bouquet garni ir pertriname labai ar nelabai. Šįkart aš tryniau nepilnai, tai yra liko gabalėlių ir jie labai skaniai valgosi. Tada užkaičiame, supilame grietinėlę, paskaniname sriubą cukrumi, druska, maltais pipirais. Pasikartosiu, dieviškas reikalas.
Posted by Picasa

1 komentaras:

Loreta rašė...

Ojej kaip skaniai atrodo, reiks išsivirti tavąjį variantą:)