2009 m. rugpjūčio 9 d., sekmadienis
Slyvų pyragas - labai greitas ir skanus
Vakar sode gavom dovanų maišelį slyvų, parsivežiau jas ir kažką reikėjo joms padaryti. Pas Neringą bloge radau slyvų pyragą, kurį ji nužiūrėjo lenkaitės Bea forume. Tai aš pagalvojau, kad jau jeigu taip, tai ir man reikia. Aš ką, ne bea???
Taigi iškepiau pyragą, kurio iškart neliko, o žadėjau į tą patį sodą grįžti su pyragu, taigi teko ryte kartoti. Galiu pasakyti, kad pasidaro su mano tempais ir kombainu, maždaug per 15-17 min, kepa apie 40 min. Vaikai irgi įvertino puikiai. Minkštutė tešla ir ciut rūgštelės nuo slyvų - super derinys.
2 kiaušiniai
150 g margarino ar sviesto
150 g cukraus
150 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 valg. šaukštai amareto likerio
slyvos
pora šaukštų cukraus
cinamonas
Sviestą ištriname su cukrumi, tada po vieną įsukame kiaušinius. Po to pilame likerį ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą sukrečiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ant jos dėliojame clyvų puselės vidine puse į viršų. Ant jų barstome porą šaukštų cukraus ir šiek tiek cinamono.Kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol pagaliukas, įkištas į pyragą išlįs sausas.
Pranešimą parašė
bea
ties
21:33
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
6 komentarai:
Lygiai toki pati, tik su geltonom slyvutem kepiau ir as, laaabai skanu!
Neringa, brangioji, gi aš pas tave jį ir nužiūrėjau. Na nuorodos neįdėjau, parašiau pas Neringą, maniau visi ir taip tave žino ;)
Labutis,
labai noriu issikepti si pyraga, bet neturiu apvalios formos. Ar tiktu staciakampe silikonine kekso forma?
Aciu:)
aišku, kad tiktų, kodėl gi ne :).
oj, matai neperskaičiau pradžios... puoliau į receptą žiūrėti :)))
Anonime, aš antrą kartą kepiau (yra mono bloge net nuotrauka antro pyrago) kekso, pailgoj formoj, liux gavosi ;)
Tik ka siltuteli istraukiau is orkaites. Gavosi puikiai, nepaisant to, kad neturiu tinkamo dydzio kepimo skardos. Toks truputi suspaustas, ankshtokas variantas, bet iskepe labai gerai. Cia, matyt, toks pyragas, kurio niekaip negalima sugadinti :).
Rašyti komentarą