2009 m. rugpjūčio 4 d., antradienis
Šokoladinis pyragas su raudonųjų serbentų želė
Vieną dieną užmačiau šį pyragėlį pas Sonatiną tinklapyje. Ir pagalvojau, dabar arba niekada. Nes serbentų derlius jau beveik prie galo, taigi iš tiesų reik paskubėt. Vieną savaitgalį parsivežiau serbentų, bet kepiau morengų pyragą, tad po savaitės jau rankas niežtėjo kaip reikėjo būtent šito. Receptą galite rasti čia:
http://sonatinos-receptai.blogspot.com/2009/07/sokoladinis-pyragas-su-raudonaisiais.html
Pakartosiu su šiokiom tokiom modifikacijom:
Šokoladinė tešla
250 g miltų
60 g kakavos miltelių
150 g sviesto
60 g cukraus pudros
1 kiaušinis
Raudonųjų serbentų želė
400 g raudonųjų serbentų
100 g cukraus
20 g želatinos
Šokoladinis sluoksnis
200 g juodo šokolado
200 ml riebios grietinėlės
Iš visų produktų greitai suminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir pašaldyti mažiausiai pusvalandį.
Želatiną išbrinkinti. Serbentus sutrinti (mikseriu,kombainu ar blenderiu), tada išspausti su marle ar pan. Išspaudas išmesti, o į skystį sudėti cukrų ir gerai išmaišyti. Ištirpdyti želatiną pusėje stiklinės verdančio vandens ir kai praauš supilti į serbentus ir gerai išmaišyti.
Grietinėlę užvirti ir užpilti ant susmulkinto šokolado. Kelias minutes palaukti ir gerai išmaišyti. Turi gautis vienalytė masė.
Tešlą iškočioti ir įkloti į 28 cm skersmens pyrago formą. Uždengti kepimo popieriumi, pripilti pupelių ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių (jei neturite pupelių ar tiesiog nenorite taip terliotis, galima tešlą subadyti šakute ir tada kepti). Kepimo popierių su pupelėmis nuimti ir dar kepti 5 minutes. Ant praaušusio pyrago pagrindo supilti ataušusią želė ir šaldyti, kol sustings.Užpilti šokoladą ir gerai atšaldyti, geriausiai per naktį. Papuošti serbentais, avietėm, žemuogėm ar kitokiom uogom ir patiekti.
Man patiko serbentų rūgštelė su šokolado saldumu ir trapia apačia. Geras derinys ir tai iš tiesų visai ne pyragas, o greičiau tortas...
Pranešimą parašė
bea
ties
22:44
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
2 komentarai:
na siaip realiai pagal http://palachinka.blogspot.com/2009/06/red-currant-tart.html
vadinasio sis desertas ne pyragas, o naminis vaisinis tortas :) nerealus, ruosiuosi ji kepti vyro kalediniams vakarui :)
Labas. Iskepiau pagal originalu recepta su braskemis. gavosi nuostabiai. Kaip tik dabar keliu. Jeigu bus idomu galesi paziureti :) O rasei, kad gaminai su modifikacijom, kokiom? nes toks pats recas kaip ir pas Palachinka ar cia avietes minty turejai? Siap labai grazus tavo torciukas :)
Rašyti komentarą