2009 m. rugpjūčio 4 d., antradienis

Šokoladinis pyragas su raudonųjų serbentų želė

Vieną dieną užmačiau šį pyragėlį pas Sonatiną tinklapyje. Ir pagalvojau, dabar arba niekada. Nes serbentų derlius jau beveik prie galo, taigi iš tiesų reik paskubėt. Vieną savaitgalį parsivežiau serbentų, bet kepiau morengų pyragą, tad po savaitės jau rankas niežtėjo kaip reikėjo būtent šito. Receptą galite rasti čia: http://sonatinos-receptai.blogspot.com/2009/07/sokoladinis-pyragas-su-raudonaisiais.html Pakartosiu su šiokiom tokiom modifikacijom: Šokoladinė tešla 250 g miltų 60 g kakavos miltelių 150 g sviesto 60 g cukraus pudros 1 kiaušinis Raudonųjų serbentų želė 400 g raudonųjų serbentų 100 g cukraus 20 g želatinos Šokoladinis sluoksnis 200 g juodo šokolado 200 ml riebios grietinėlės Iš visų produktų greitai suminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir pašaldyti mažiausiai pusvalandį. Želatiną išbrinkinti. Serbentus sutrinti (mikseriu,kombainu ar blenderiu), tada išspausti su marle ar pan. Išspaudas išmesti, o į skystį sudėti cukrų ir gerai išmaišyti. Ištirpdyti želatiną pusėje stiklinės verdančio vandens ir kai praauš supilti į serbentus ir gerai išmaišyti. Grietinėlę užvirti ir užpilti ant susmulkinto šokolado. Kelias minutes palaukti ir gerai išmaišyti. Turi gautis vienalytė masė. Tešlą iškočioti ir įkloti į 28 cm skersmens pyrago formą. Uždengti kepimo popieriumi, pripilti pupelių ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių (jei neturite pupelių ar tiesiog nenorite taip terliotis, galima tešlą subadyti šakute ir tada kepti). Kepimo popierių su pupelėmis nuimti ir dar kepti 5 minutes. Ant praaušusio pyrago pagrindo supilti ataušusią želė ir šaldyti, kol sustings.Užpilti šokoladą ir gerai atšaldyti, geriausiai per naktį. Papuošti serbentais, avietėm, žemuogėm ar kitokiom uogom ir patiekti. Man patiko serbentų rūgštelė su šokolado saldumu ir trapia apačia. Geras derinys ir tai iš tiesų visai ne pyragas, o greičiau tortas...
Posted by Picasa

2 komentarai:

Gintarė rašė...

na siaip realiai pagal http://palachinka.blogspot.com/2009/06/red-currant-tart.html

vadinasio sis desertas ne pyragas, o naminis vaisinis tortas :) nerealus, ruosiuosi ji kepti vyro kalediniams vakarui :)

Gintarė rašė...

Labas. Iskepiau pagal originalu recepta su braskemis. gavosi nuostabiai. Kaip tik dabar keliu. Jeigu bus idomu galesi paziureti :) O rasei, kad gaminai su modifikacijom, kokiom? nes toks pats recas kaip ir pas Palachinka ar cia avietes minty turejai? Siap labai grazus tavo torciukas :)