2013 m. liepos 15 d., pirmadienis

Monte Pacis: pirmas įspūdis


Sako, nėra antro karto padaryti pirmą gerą įspūdį. O gaila, nes kartais taip norėtųsi. 

Šiandien su drauge vakarieniavome restorane Monte Pacis Pažaislyje. Vakarieniavome lauke ne tik todėl, kad puikus ir šiltas vakaras, bet ir todėl, kad viduje buvo užsakyta, tad nieko kito mums nebeliko. Tad nieko negaliu pasakyti apie a la carte meniu, nes mes gavome rinktis iš lauko kepsnių meniu, t.y. maisto, ruošto ant grotelių. Iš šešių karštų patiekalų, dviejų virtuvė neturėjo, tad norėdamos išdagauti kuo daugiau, rinkomės užkandžiui keptą varškės sūrį su burokėliais ir rabarbarais, pomidorų salotas su buffalo mozzarella, o karštam - žuvį su šakninėmis daržovėmis, morkų piure bei rūkytos žuvies kremu. Desertui - kamaldulių riešutinis pyragas su šokoladiniais ledais. 





Pats sūris buvo riebus ir labai labai skanus, bet jam trūko akcento - tarkim čiobrelių ir medaus, ar raudonėlio. Burokėlis prie sūrio buvo ypatingai skanus: saldus ir pilnas skonio (akivaizdžiai keptas, o ne virtas), o rabarbarai visai nuvylė - jie buvo tokie kieti, kad beveik nesukramtomi. 

Mozzarellos salotos iš tiesų buvo tikras gėris - gaivios, o pomidorai blanširuoti ir nulupti. 

O štai žuvies patiekalas visai nepaliko įspūdžio: morkos ir bulvės kietos, žuvis be skonio, o draugės žuvies porcija vos ne dvigubai mažesnė nei mano. 

Labai daug tikėjomės iš deserto, o bet tačiau... riešutinis pyragas buvo visai nieko, bet visai liesi šokoladiniai-vandeniniai ledai visai nesiderino prie jo. Ir rūgščios juodų serbentų uogos irgi netiko. Būtų daug geriau avietės ar žemuogės. 

Bet tai tik subjektyvi mudviejų nuomonė. Išsiskirdamos nusprendėme, kad vakaro pasitenkinimas buvo toks: 50 iš 100 maistas, 100 iš 100 kompanija - čia taikėme sau, nes seniai besimatėme, tad turėjom daug ką aptart ir daug kaip viena kita pasidžiaugt :). 

2 komentarai:

Maisto Diletantė rašė...

Beata, o kaip kainos? :)

bea rašė...

Karšti 25-55, desertai 10-15, salotos iki 20, vyno taurė (150 ml) 10 Lt.