2013 m. liepos 15 d., pirmadienis

Maxima sūrių klubas: risotto su voveraitėmis ir sūriu Bonifaz



Vis dar tęsiu įrašų ciklą apie sūrius, kurių galima įsigyti Maximoje. Šį savaitgalį miške radau saujelę kitą voveraičių, tad sūris, kurio kol kas neturėjau minčių kaip panaudoti, staiga tapo reikalingas. Jis šiam patiekalui suteikė kreminės konsistencijos ir ryškesnio skonio, tad sakyčiau, kad jis čia kaip buvęs. Tas sūris - tai baltojo pelėsio sūris su grybais Bonifaz.




Risotto su voveraitėmis ir sūriu Bonifaz

4 porcijos


1,5 stiklinės arborio ryžių
~6-8 samčiai daržovių sultinio (viriau iš morkos, svogūno bei žolelių ryšulio (krapai, petražolės, gelsvė)
1 svogūnas
sauja-dvi voveraičių
100 g Bonifaz sūrio
šviežių krapų ryšulėlis
sauja kieto tarkuoto sūrio (naudojau Džiugą)
Gabalėlis sviesto
Šlakelis alyvuogių aliejaus kepimui

Storadugniame puode įkaitiname aliejų su sviestu, suberiame smulkiai sukapotą svogūną ir kepiname. Sudedame nuplautas ir nusausintas voveraites ir pakepiname kelias minutes. Suberiame ryžius ir po samtį pilame daržovių sultinį. Kai vienas samtis susigeria, pilame kitą vis maišydami, tol, kol visas skystis susigers, o ryžiai bus minkšti. Tai turėtų trukti apie 20-30 min. Pabaigoje sudedame supjaustytą Bonifaz sūrį (pelėsio plutelę nupjausčiau), suberiame kietąjį sūrį ir sukapotus krapus. Išmaišome, uždengiame ir leidžiame risottui pailsėti kelias minutes. Ir valgome!




Komentarų nėra: