2013 m. liepos 3 d., trečiadienis

Įdaryta paprika su Maroko prieskoniais

Norėčiau keliauti. Labai norėčiau, bet nesigauna (ne ne, ne aplinkybės kaltos, aš pati kalta - žinau kaip ir kodėl, todėl pati ir bandysiu tai ištaisyti). Bet galima nukeliauti mintimis ragaujant skonius, kurie perteikia tos šalies kvapą, spalvas ir atmosferą. 

Šis pasakojimas apie tai, kad dar pavasarį gavau dovanų marokietiškų prieskonių iš Dainiaus Kinderio



Truputį užsigulėjo jie spintelėje, tačiau pagaliau lietingą antradienį panorusi šilumos ir pasvajojusi apie kelionę į Maroką, išsitraukiau vieną maišelį, užuodžiau jų kvapą ir supratau, kad jie puikiai tiks mano patiekalui. 



Daržovėmis ir lęšiais įdarytos paprikos su Ras el Hanout


Kadagi Ras el Hanout nėra konkretus prieskonis, o įvairių prieskonių mišinys, tai jo tikslios sudėties ir nežinau. Tiesa pasakius, šitam patiekalui puikiai tiktų ir karis ar garam masala. Svarbu, kad tai būtų šildantys bei kvapnūs prieskoniai. 


5 žalsvos pailgos paprikos
0,5 raudonos paprikos
1/2 cukinijos
1/4 baklažano
1 svogūnas
1 morka
2 saujos raudonų skaldytų lęšių
2 pomidorai
Prieskoninės žolelės (krapai, petražolės, gelsvė)
Šaukštas grietinės
Aliejus kepimui
Druska, pipirai
Ras el Hanout prieskoniai

Svogūną smulkiai sukapojame, morką sutarkuojame. Cukiniją, baklažaną, raudoną papriką supjaustome 1,5 cm ilgio šiaudeliais. Įkaitiname keptuvę ir dedame daržoves kepti. Po kelių minutėlių sudedame 1 smulkiai supjaustytą pomidorą ir lęšius. Beriame druskos, pipirų, Ras el Hanout prieskonių. Dar šiek tiek patroškiname, kol pasiruošime paprikas. 

Paprikų galą nupjauname ir išimame sėklalizdžius. Paruoštą įdarą šaukštu sudedame į paprikas, paspaudžiame, kad paprika būtų standžiai prikimšta. Visas įdarytas paprikas dedame į puodą, jei įdaro šiek tiek perdaug - nebėda, taip pat suberiame į puodą. Sudedame prieskoninių žolelių ryšulėlį, beriame druskos, pipirų, įpilame vandens ir troškiname apie 15 min. Po to sudedame dar vieną smulkiai supjaustytą pomidorą bei paliekame troškintis dar 10 min. 

Kai paprikos minkštos, o lęšiai išsitroškinę - paprikas išgriebiame ir padedame serviravimo lėkštėse bei užsiimame padažu. Iš padažo išgriebiame žolelių ryšulėlį, dedame šaukštą grietinės, imame blenderį ir viską gerai sutriname, kad būtų vientisa konsistencija. Ragaujame, gali būti, kad norėsis žiupsnelio Ras el Hanout. Pagamintą padažą pilame ant paprikų ir valgome.



Komentarų nėra: