2013 m. liepos 8 d., pirmadienis

Maxima sūrių klubas: pizza su brinza ir cukinija



Dažnai namie kepu picą, nes vaikai mėgsta, nes tai visai paprasta ir greita. Ypač kai tešlą minkau ne rankomis - nors tai ko gero irgi smagu ir daugiau širdies įsideda - bet duonkepėje. Tada viskas labai greita: užstatei tešlą, atėjai po geros valandos, iškočiojai, užmetei keletą skanių dalykų ir už 12 min jau turi karštutėlę, kvepiančią picą. Šįkart išsikepiau didelę uždarą picą, kuri buvo užkandis dviračių žygyje.



Pizza su brinza ir cukinija


Tešla:
150 g šilto vandens
30 g alyvuogių aliejaus
300 g miltų
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
15 g šviežių mielių

Mieles sumaišome su cukrumi. Miltuose su druska padarome duobutę, supilame vandenį ir aliejų bei mielių ir cukraus mišinį ir užminkome tešlą. Kad tešla būtų elastinga, minkome ją apie 7-10 min. Tada pastatome uždengtą šiltai pakilti. 

Įdaras:
1 jauna cukinija
150 g brinzos
keli griežinėliai kumpio
1 pomidoras

Viršus: šlakelis alyvuogių aliejus ir keli žiupsniai džiovinto raudonėlio

Cukiniją ir pomidorą supjaustome plonais (3-4 mm) griežinėliais, brinzą sutrupiname. 

Tešlą padaliname į dvi dalis: 1/3 ir 2/3. Didesnę dalį tešlos iškočiojame ir dedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Ant jos tolygiai paskirstome daržoves, kumpį ir sūrį. Iškočiojame mažesnę tešlos dalį ir užklojame ant viršaus. Kraštus iš apačios šiek tiek užlenkiame ir užspaudžiame. Picos viršų patepame alyvuogių aliejumi ir pabarstome raudonėliais. Kepame iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-14 min.



Komentarų nėra: