2011 m. lapkričio 29 d., antradienis

Pirklio kepsnys

Joo.. su foto čia nekas. Bet esmė tame, kad vienas mano draugas mestelėjo kritikos, o gal pavadinkim tai prašymu, kad jis pasigenda receptų, kurie būtų tokie paprasti, kad vyrui virtuvėje (na tokiam nevirtuviniam vyrui) nebūtų sudėtinga padaryti, o šeimyna džiaugtųsi. Tad šios serijos rėmuose, tai antrasis receptas. Pirmasis buvo "Vištienos troškinys su pievagrybiais".
Mūsų namuose šis kepsnys turi Pirklio kepsnio vardą, tačiau tikiu ir žinau, kad jis turi visokiausių pavadinimų ir variacijų, bet štai manasis. Proporcijų nebus, svarbu tik pats principas. Beje, šis kepsnys pas mus daromas sekmadienio pietums, kai minim kokio šeimynykščio eilinį gimtadienį. Ir jis visiems patinka, netgi vaikams labai labai. 

Reikės:
Kiaulienos išpjovos
Svogūnų
Morkos
Poros šaukštų grietinės ir majonezo (vienodom proporcijom)
Fermentinio sūrio
druskos, pipirų, česnako.

Kiaulienos išpjovą susipjaustom kepsneliais ir juos šiek tiek pamušam (jei netingim). Tada įtrinam druska, pipirais, kapotu česnaku. Visa tai galim pasidaryti iš vakaro ar net prieš 2 dienas. Kepimo dieną kepimo skardą vos vos patepam aliejumi, išdėliojame kepsnelius, kad būtų vienas šalia kito, bet be tarpų. Ant jų beriame smulkiai sukapotą svogūną, tada tolygiai pabarstome tarkuota morka (burokine tarka). Ta pačia brokine tarka sutarkuojame fermentinį sūrį ir sumaišome jį su grietine bei majonezu. Sūrio mišinį dedame ant morkų, gražiai išlyginame ir kepame apie pusantros valandos 180 laipsnių orkaitėje. Labai skanu! Deja, geresnių foto nebuvo - kaip pamenate, savaitgalio oras buvo klaikus, dienos tamsios, o valgyt irgi labai norėjosi...

2 komentarai:

Nerijus rašė...

Dėkui už receptą. Smalsu pasiteirauti ar neteko gaminti su kumpiu arba sprandine to paties, kaip gaunasi?

bea rašė...

Daryti galima, bet yra tikimybė, kad bus kietesnis. Gal tada ilgiau pamarinuot ir pamušt nuo dūšios? :)