2011 m. lapkričio 15 d., antradienis

Vištienos troškinys su pievagrybiais

Nežinau kaip, bet pasirodo galima išsišiepus eiti Laisvės alėja ir džiaugtis vakaru, nors miego trūksta be proto, vaikas serga, galva skauda... Bet galima, svarbu nusiteikti matyt. Tai ir nusiteikiau: nusipirkau gabalėlį vištos, keletą pievagrybių ir grietinėlės. Padariau, ligonis suvalgė viską ir subarė, kad per mažai padariau - reiškia sveiksta. Rodos, kažkada šitą receptą buvau ir kitur publikavusi, bet jis toks paprastas ir toks puikus, kad turi turėti savo vietą ir čia. Be to, šis patiekalas dar ir labai greitai pagaminamas.

Vištienos troškinys su pievagrybiais
2-3 porcijoms:
350 g vištienos filė
6 didesni pievagrybiai (ar 10 mažesnių)
1 didelis svogūnas
150 ml riebios grietinėlės
šiek tiek aliejaus kepimui bei gabalėlis sviesto
Druska, pipirai

Svogūną smulkiai susipjaustome ir kepiname aliejuje ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Per tą laiką ~1,5 cm kubeliais susipjausome vištieną bei gana smulkiais griežinėliais - pievagrybius. Kai svogūnas apkeps, sudedame vištieną ir apkepiname maišydami kelias minutes. Tada dedame pievagrybius ir kepame dar keletą minutėlių. Pilame grietinėlę, dedame sviesto gabalėlį, beriame druskos bei pipirų ir patroškiname gal 5-10 min.

Aš valgiau su Arborio ryžiais, kuriuos gaminu taip:
1 stiklinę sausų Arborio rūšies ryžių pakepinu svieste keletą minučių maišydama. Užpilu dvi stiklines vandens, įberiu šiek tiek druskos ir verdu ~18 min. Labai skanu!



Pavalgome... O po to belieka grįžti į realybę. O kaip dar būtų gerai taurė šalto balto vyno, ech...

Komentarų nėra: