Vištienos troškinys su pievagrybiais
2-3 porcijoms:
350 g vištienos filė
6 didesni pievagrybiai (ar 10 mažesnių)
1 didelis svogūnas
150 ml riebios grietinėlės
šiek tiek aliejaus kepimui bei gabalėlis sviesto
Druska, pipirai
Svogūną smulkiai susipjaustome ir kepiname aliejuje ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Per tą laiką ~1,5 cm kubeliais susipjausome vištieną bei gana smulkiais griežinėliais - pievagrybius. Kai svogūnas apkeps, sudedame vištieną ir apkepiname maišydami kelias minutes. Tada dedame pievagrybius ir kepame dar keletą minutėlių. Pilame grietinėlę, dedame sviesto gabalėlį, beriame druskos bei pipirų ir patroškiname gal 5-10 min.
Aš valgiau su Arborio ryžiais, kuriuos gaminu taip:
1 stiklinę sausų Arborio rūšies ryžių pakepinu svieste keletą minučių maišydama. Užpilu dvi stiklines vandens, įberiu šiek tiek druskos ir verdu ~18 min. Labai skanu!
Pavalgome... O po to belieka grįžti į realybę. O kaip dar būtų gerai taurė šalto balto vyno, ech...
2-3 porcijoms:
350 g vištienos filė
6 didesni pievagrybiai (ar 10 mažesnių)
1 didelis svogūnas
150 ml riebios grietinėlės
šiek tiek aliejaus kepimui bei gabalėlis sviesto
Druska, pipirai
Svogūną smulkiai susipjaustome ir kepiname aliejuje ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Per tą laiką ~1,5 cm kubeliais susipjausome vištieną bei gana smulkiais griežinėliais - pievagrybius. Kai svogūnas apkeps, sudedame vištieną ir apkepiname maišydami kelias minutes. Tada dedame pievagrybius ir kepame dar keletą minutėlių. Pilame grietinėlę, dedame sviesto gabalėlį, beriame druskos bei pipirų ir patroškiname gal 5-10 min.
Aš valgiau su Arborio ryžiais, kuriuos gaminu taip:
1 stiklinę sausų Arborio rūšies ryžių pakepinu svieste keletą minučių maišydama. Užpilu dvi stiklines vandens, įberiu šiek tiek druskos ir verdu ~18 min. Labai skanu!
Pavalgome... O po to belieka grįžti į realybę. O kaip dar būtų gerai taurė šalto balto vyno, ech...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą