2010 m. birželio 2 d., trečiadienis

Laivu į Rumšiškes

Sūnaus mokslo metų uždarymo proga su klasės auklėtoja ir tėveliais išsiruošėme į tokią pramogą. Diena nusisekė nuostabiai graži, tad renginys buvo vykęs. Iš Kauno marių prieplaukos šiltuoju metu laiku galima nuplaukti į Rumšiškes ir atgal. Kainos nesikandžioja, atrakcija tikrai puiki. Daugiau informacijos čia. Trumpai papasakosiu įspūdžius - gražų sekmadienio rytą išplaukėme laivu, vardu "Algirdas" (prašmatnu, a ne?) iš Kauno marių prieplaukos. Laivas plaukė apie valandą, visus ką lenkė sveikino savo garso signalu, visi nuo krantų ir iš valčių praplaukiant mojavo :). Kapitonai buvo du, nežinau ar jie abu kapitonai ar ne, nes jų aprangose nesigaudau, viens buvo su mėlynom kelnėm, kits su juodom, kaži ar tai ką reiškia??? Na, tas su juodom kelnėm buvo labai simpatiškas (žr. foto):). Priplaukus išsilaipinome tiesiai Rumšiškėse, palypėti į kalnelį tereikėjo. Esu jose buvus, bet labiau kitais metų laikais. Iš tiesų labai patiko viskas, gatvelės sutvarkytos, namučiuose ekspozicija tvarkinga, budinti moteriškė įėjus į vieną nameliuką geranoriškai papasakojo šį bei tą. Vienas minusas - labai nepatiko, kad personalas visur po teritoriją su mašinom važinėja - na kur autentika ar kas??? Važinėtų vežimais, na dviračiais iš bėdos, o ne mašinom, lankytojai vis turėjo nuo tako trauktis.
Posted by Picasa

3 komentarai:

Zita rašė...

miela Beata, patinka man Rumšiškės, ir su laivu Algirdas esu plaukusi...Bet man labai patiko pasakojimas apie Jūsų kelionę, o dar labiau nuotraukos - ne tik gerą fotoaparatą, bet ir akį turit - jau seniai žadu pasakyti.Sėkmės žiūrint ir matant!

bea rašė...

labai Jums ačiū už tokius šiltus žodžius. Labai savimi nepasitikiu toje srityje, kurioje mane giriate, tad išgirsti tokį komplimentą labai gera. :)

Anonimiškas rašė...

Laba diena merginos ,as tik truputuka info.didesnio laivo kapitonas yra senas upiu liutas kadaise dirbo ir legendineje "Raketa" kuri kursavo Kaunas-Nida.Dabar tai jau grazus atsiminimai.Tas kitas kapitonas yra jo sunus ir valdo kita mazesni laiva irgi Kauno mariose .tai tiek.O as Kauno mariose irgi turiu kateri ,tai tikrai malonus ispudziai vasaros metu.p.s . Virginijus.