2009 m. gegužės 9 d., šeštadienis

Tinginių varškės štrudelis

Mano mažylės gimtadienis nesibaigia - vėl sveikintojai, o laiko pasigaminti vaišes nelabai yra. Tad tik atsikėlusi kepiau tinginių (nes labai mažai laiko užėmė jo darymas) varškės štrudelį. Jam reikės:
1 pokutis šviežios tešlos Wawelka (maximose guli prie gatavų tešlų, nešaldyta)
3 pokučiai varškės Soti su razinomis
2+1 kiaušiniai
100 ml pieno
100+70 g cukraus
Išsivyniojau tešlą, pakočiojau, kad būtų lygesnė. Varškę sumaišiau su dviem kiaušiniais ir 100 g cukraus, ją išdėjau ant tešlos ir atsargiai suvyniojau, galą tešlos pašlapinau vandeniu, kad suliptų. Dėjau į kepimo formą (pailgą, taip kad tik tik tilptų) ir pašoviau į orkaitę , įkaitintą iki 180. Po 15 minučių apipyliau tą štrudelį pieno-kiaušinio-cukraus (70 g) plakiniu ir pašoviau toliau kepti. Iškepė gal už pusvalandžio. Šiltas buvo minkštutis, gardutis, atvėsęs ciut labiau sustingęs. Bet iš tiesų buvo puikus.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O kaip atrodo tas pokutis šviežios tešlos Wawelka? Jei ji nesaldyta tai kaip ji istovi lentynoje..hmm ... bandziau ieskoti bet arba nepastebejau arba nebuvo.. gal netycia turite foto to pokucio?

bea rašė...

deja neturiu... Didžiosiose maximose tikrai labai dažnai yra. Jei kada pirksiu turėsiu omeny, kad įdėti pokučio vaizdą. Šiaip pailgas toks pokas, panašus į kepimo popieriaus pokelį :)

Anonimiškas rašė...

o gaila...
kazkaip nematau kur tos gatavos sviezios teslos randasi :(

Anonimiškas rašė...

o gal bandet su mantingos bemiele tesla?

Anonimiškas rašė...

o kurioje tu maximoje perki sita tesla?

bea rašė...

as pirkau ją Kaune hypermaximoje. Tas skyrius, kur jogurtai, jo pradžioje mažas skyrelis su šviežiais fasuotais koldūnais, lietiniais ir pan. ten ir ta tešla. manau, kad su sluoksniuota irgi turėtų būti puiku. kitaip, bet puiku