2009 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Špinatų pyragas

Sode jau užaugo špinatai, superinis reikalas. Sriubytei, kiaušinienei, salotoms, garnyrui, ech... Šaldytų ar konservuotų nepernešu, o šviežutėliai tai labai geras dalykas. Atsivežiau jų sekmadienį, tik nebuvo laiko užsiimt. Šįvakar nusprendžiau, kad šiandien arba niekada. Na niekada tai tikrai būtų jau rytoj, nes plaunant pastebėjau, kad kai kurie pagelto ir suvyto taip, kad teko išmesti. Žodžiu tris dienas laikyti jau per daug. Šaldytuve nuo krikštynų turėjau visokių sūrio galelių, kurie labai tiko mano sumanytam špinatų pyragui.
Naudojau:
4 lakštelius šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos arba tiek, kiek reikia jūsų kepimo formai iškloti
2 kiaušinius
150 ml grietinės ar grietinėlės (aš naudojau perpus to ir to)
apie 150-200 g sūrių (turėjau šiek tiek mėlynojo pelėsinio sūrio, gabalėlį brie, šiek tiek parmezano ir nedidelį induką tepamo varškės sūrelio)
2 svogūnus
krapus, petražoles, muškato riešutą, druską, pipirus
špinatų gal 40 lapelių
aliejaus ar sviesto kepimui
Tešlą atšildžiau ir ja išklojau kepimo formą, kurioje buvau patiesusi kepimo popierių. Pakepinau svogūnus, sukrėčiau į indelį, tada pakepinau špinatus porą minutėlių ant sviesto. Sudėjau susmulkinus sūrį, kiaušinius išplaktus su grietinėlės ir grietinės mišiniu, sumečiau supjaustytas žoleles, druską bei pipirus ir išmaišiusi sukrėčiau į formą. Ant viršaus sudėjau tešlos galelius juos gražiai supjausčius. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min.

Komentarų nėra: