2009 m. gegužės 16 d., šeštadienis

Pyragas su varške ir obuoliais, lyg ir Draugystė

Šiandien reikėjo pyrago. Skubiai ir skaniai :). Kaip namiškiai išsireiškė: "mes tau visada nuperkam margarino kepiniams, kad tik nebūtų priežasčių nekepti pyrago". Ką gi, aplinkybės privertė, o man tai juk malonumas. Dukrutė norėjo, kad būtų su obuoliais, o šaldytuve turėjau 2 pokučius Sočios varškės su razinomis (vis dar IKI akcija: perki dvi - trečią gauni nemokamai!). Tad ieškojau recepto, kuriame būtų ir obuoliai ir varškė. Radau:
2 kiaušiniai;
200 g margarino;
1 st. cukraus;
2 a.š. kepimo miltelių;
miltų (kad tešla neliptų prie rankų);
I įdaras: 3-4 tarkuoti obuoliai, truputis cukraus (pagal obuolių rūgštumą), cinamono;
II įdaras: 400 g varškės, pusė kiaušinio, truputis cukraus;vanilinio cukraus;
Aptepimui: pusė kiaušinio.
Išplakti kiaušinius su cukrumi, sudėti sutarkuotą margariną, kepimo miltelius su miltais ir išminkyti. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį įtiesti į skardą.Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintojeorkaitėje pakepti. Paruošti įdarus. Pirmajam sutarkuotus obuolius sumaišyti su cukrumi ir cinamonu, antrajam – varškę su vaniliniu cukrumi, paprastucukrumi ir kiaušiniu išsukti iki vientisos masės. Ištraukti iš orkaitės pyrago pagrindą, uždėti I įdarą, po to II. Ant viršausišdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu. Kepti, kol paruduos.
Pasinaudojau šiuo receptu, bet kaip visada dariau šiek tiek savaip. Tešlai dėjau 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, o miltų atmatavau 2,5 stiklinės. Kadangi visada viską sveriu ir matuoju, nedarau iš akies, tai labai sunku man su receptais, kur nenurodyta, kiek reikia dėti miltų. Todėl atmatavau ir dabar žinosiu kiek :). Beje tešlą apspaudžiau šlapia ranka formoje. Labai gerai gavosi.
Įdarui turėjau du pokučius varškės, į kuriuos įdėjau 1 kiaušinį ir patarkuotos citrinos žievelės.
Ir nieko neaptepinėjau bei nešaldžiau. Pas mus šeimoj su šaldytais desertais geriau neprasidėti, nieks neturi tiek kantrybės laukti...
Buvo nuostabiai minkštutis, tirpo burnoje.

Komentarų nėra: