2014 m. kovo 13 d., ketvirtadienis

Maisto serviravimo renginys su Maggi

Prieš kelias savaites mane nudžiugino pakvietimas renginiui maisto tinklaraštininkams Kaune ir Vilniuje. Finally!! Mūsų gretos juk auga ir didėja, tad daryti kelis renginius skirtinguose miestuose yra tiesiog puiki idėja. Renginys turėjo du tikslus: pristatyti mums naują Maggi produktą bei pamokinti mus maisto serviravimo lėkštėje - taip vadinamo "plating".

Renginio dalyvius pasitiko gardūs Arūno ruošti užkandžiai (midijos ir suktinukai). Ir labai miela renginio organizatorė Miglė. Jau nekalbant apie vyną, vandenį ir puikią nuotaiką.





Taigi, vakaro metu buvo pristatomas naujas Maggi produktas - Papyrus lapeliai sultingai vištienai, kurių yra dvi versijos: viena su provanso žolelėmis, kita su česnakais.


Manau, šis produktas yra skirtas greitam gaminimui, kai visai neturite laiko, tada tik šlept mėsytę/žuvytę/daržovytę ant popierėlio ir iškepame. Aš greičiausiai pasirinkčiau visai priešingą variantą: sutrinti žoleles tarp pirštų, mėgautis jų aromatu, likusiu ant odos, susitrinti pipirus mano granitinėje trintuvėje.... Na bet greitam variantui, imkite Maggi lapelius ir pietaukite per 10-12 minučių. Mat tokius vištienos kepsnelius reikia apkepti iš abiejų pusių po 5-7 minutes.





Taip pat renginio tema: plating - t.y. maisto serviravimas ant lėkštės. Juk visų pirma žmogus maistą valgo akimis, sako virtuvės šefas Arūnas Stoškus. Arūnas dirbęs net 11-oje maitinimo įstaigų, šiuo metu vadovauja restorano "Terrazza" virtuvei. 





Arūnas pasakoja: anksčiau Lietuvoje vyravo tendencija pjaustyti įvairausias gėlytes iš daržovių ir juomis puošti lėkštes. Turbūt visi prisimename gėles iš porų ir gabalėlį garbiniuotosios petražolės ant lėkštės vos ne prie bet kokio kepsio. Visai neseniai praošė molekulinės virtuvės banga, viskas atrodė visai kitaip nei išpjaustytos gėlytės...

Vienok dabar pasaulyje vyrauja ispaniškos ir skandinaviškos maisto serviravimo tendencijos. Svarbiausia - natūralumas: natūralūs ingredientai, natūralios spalvos, švari ir neperkrauta lėkštė. Anksčiau maistą kraudavome samčiais ir dideliais šaukštais, dabar virtuvės meistrai naudoja pincetus. 


Vakaro metu ruošėme vištieną papiruso lapeliuose, šalia kurios kiekvienas dalyvis galėjo sukomponuoti savo garnyrą. Pasirinkimui buvo parūpinta špinatų lapelių, bazilikų, pertražolių, čiobrelių, rozmarinų, pomidorų, šparagų, moliūgų, cukinijų, briuselinių kopūstų ir svogūnų. 


Daržoves dalyviai ruošė naudodami įvairiausius įrankius: dekoratyvinių spiralių suktuką, įvairius skustukus, rutuliukų darymo įrankį. Moliūgai ir cukinijos buvo ruošiami garinėje orkaitėje, svogūnai verdami raudoname vyne, šparagai ir briuseliniai kopūstai blanširuojami.




Kelias pavyzdines lėkštes paruošė šefas Arūnas.



O štai ir mano paruoštoji lėkštė: vis dar įkvėpta kovo 11-osios dvasios ir su kepintomis moliūgų sėklomis (kurias po to visi iš manęs atėminėjo - nes labai smagiai kramtėsi). 


O štai kitų lėkštės, deja, visų autorių neprisiminsiu, bet gal komentaruose prisipažinsite. :).

Nr. 1. Indrė iš GP magijos



Nr. 2. Skirmantė iš Forelės receptų.


Nr. 3.


Nr. 4.


Nr. 5. 


Nr. 6. 


Nr. 7


Nr. 8. 


 Nr. 9. 



Vakaras baigėsi visiems smagiai bevalgant stilingai paruoštus patiekalus.


Džiaugiuosi susipažinusi su naujais žmonėmis: Tadu iš Skonio galerijos, Dalia Raimonda iš Geros virtuvės, Vilma iš Širšių lizdo ir Aušra iš Dideli eksperimentai mažoje virtuvėje

1 komentaras:

Lidija rašė...

Žalios daržovės atrodo tiesiog nuostabiai, pavasariškai sultingai :) !