2011 m. lapkričio 2 d., trečiadienis

Šokoladiniai pyragėliai

Tos šventės... Nesvarbu, kad liūdos, bet vis tiek - grynas apsirijimas. Po to tenka tas pasekmes ilgai liuobti nuo savo kūno. Tai, žinoma, nepakelia gyvenimo kokybės ir nuotaikos, tad tenka džiugintis kitais malonumais. Pavyzdžiui... Knyga! Perskaičiau PinCity paskolintą knygą Jane Austin "Įtikinėjimas" (Persuasion). Mano mėgstamiausias filmas yra BBC pastatymo serialas pagal Jane Austin romaną "Puikybė ir prietarai" (Pride&Prejudice) ir ta knyga man daug labiau patiko nei "Įtikinėjimas". Man užkliuvo, kad siužetas vis po truputį eina į kulminaciją, eina, eina ir staiga! pfffffffff... Vietoj geros meilės scenos, kad galėčiau kaip žmogus nuleisti ašarą kitą, pasakojamu stiliumi parašo, kad va, herojai išsiaiškino jausmus ir jau viskas gerai - jie myli vienas kitą. Na ačiū... bet ne - tai ne man. Tačiau filmas, panašu, daug geresnis - pažiūrėjau treilerį ir ketinu jį patį neužilgo pažiūrėti. O prie jo labai tiks šokoladiniai pyragėliai. Ketinu juos kepti dar kart, tik su kitokiu pagrindu - norėjosi stipresnio ir sunkesnio pagrindo. Na, bus matyt.

Šokoladiniai pyragėliai

Pagrindas:
270 g miltų
180 g sviesto
šaukštas cukraus pudros
žiupsnis druskos
4 šaukštai šalto vandens

Miltus su sviestu, cukraus pudra ir druska trinam į trupinius, tada įmaišom vandenį ir užminkome tešlą. Ją padedame šaltai pusvalandžiui. Po to kočiojame, išpjaustome, išklojame formeles (kokias turite, manosios buvo kelių dydžių, nes išeina nemažai pyragėlių), jas subadome šakute ir kepame 10-15 min. 180 laipsnių orkaitėje.

Įdaras:
175 g šokolado (naudojau juodą)
50 g miltų
4 kiaušiniai
75 g sviesto
100 g cukraus

Šokoladą su sviestu ištirpiname (geriausia viename inde, įstatytame į kitą su verdančiu vandeniu) ir praušiname. Kiaušinius išplakame su cukrumi kol jie pabaltuos ir taps puria mase. Į šokolado ir sviesto mišinį įmaišome kiaušinius bei miltus. Paskirstome į formeles su iškepta tešla ir dar kepame 6-8 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Labai skanu - ta šokoladinė dalis išeina tokia puri ir tirpstanti burnoje. Šokolado mėgėjams tikrai patiks.

Šaltinis: BBC Good Food

2 komentarai:

Vilma rašė...

Shortcrust pastry tai ne sluoksniuota tešla... ;)

bea rašė...

aj tiksliai. tuo pasitaisysiu - va kas būna, kai vienas galvoje, kitas pirštuose