2011 m. sausio 12 d., trečiadienis

Paskendę rageliai

Pradėjau anksčiau temą apie paskenduolius ir šiandien kaip tik užmačiau (http://mojewypieki.com/) paskendusius ragelius. O kadangi namie ligoniukas, kuris beveik nieko nevalgo, tai pagalvojau, kad rageliai tiks. Ir tiko! Suvalgė netgi 6... Taigi mano asmenine nuomone, buvau įvertinta daug geriau nei 10 balų. O jei rimtai - rageliai puikūs! Iš šio tešlos kiekio išeis apie 32 ragelius

2,5-3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1/3 stiklinės pieno
2 šaukštai grietinės
120 g sviesto
1/4 stiklinės cukraus
40 g šviežių mielių
1 pakuotė dr. Oetker vanilinio cukraus

Mieles sumaišom su šaukštu cukraus ir paliekam trumpam. Per tą laiką ištirpiname sviestą, į jį supilam pieną, sudedam grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų, suberiam miltus, įmušam kiaušinius. Galiausiai supilam mieles ir užmaišom tešlą. Ji bus vis dar lipni, bet vis tiek pasistengiam suformuoti vieną kamuolį, pabarstom jį miltais. Tą kamuolį dedam ant marlės (aš naudojau dvigubą), suimam visus kampus ir užrišam. Išeina toks kamuolys su uodegėle. Į švarų kibirą ar gilų puodą įpilam šalto vandens ir įmetam tą kamuolį. Jis iš pradžių nusės ant dugno, o kai mielės aktyvuosis, ims kilti.

Kai kamuolys bus paviršiuje, tešlą galime išimti. Iškilimas gali užtrukti nuo 30 min. iki 1,5 val. (priklausomai nuo mielių kiekio, šviežumo ir pan.). Tešlą padedam ant miltuoto kočiojimo paviršiaus ir šiek tiek išminkome. Po to padaliname į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 28 cm skritulį ir supjaustome kaip picą į 8 trikampius. Ant trikampio apatinės plačiosios dalies dedame šaukštelį tirštos uogienės ar gabalėlį šokolado (aš dėjau pienišką šokoladą) ir suvyniojame į iki plonosios dalies į ragelį. Taip padarome visus 32 ragelius.

Ragelius dedame ant skardos (man gavosi dvi skardos), išklotos kepimo popieriumi, uždengiame ir paliekame pusvalandžiui pakilti šiltai. Po to patepam išplaktu kiaušiniu (pamiršau per skubėjimą) ir kepam ~15 min. 180 laipsnių orkaitėje. Kai iškeps, pabarstom cukraus pudra. Tiesa, paskendusios tešlos privalumas - mieliniai kepiniai daug ilgiau išlieka švieži.
Posted by Picasa

3 komentarai:

Aušra rašė...

Skaniai atrodančios bandelės! Labai jau vilioja ir mane tas plaukiojantis tešlos kildinimas. Teks pasiryžti "paskenduoliui". Bea, kiek laiko tau kilo paskenduolis?

bea rašė...

Tiksliai negaliu pasakyti, nes aš jį užmerkiau ir išėjau į tėvų susirinkimą. Nuo to, kad grįžus už pusantros val. jis akivaizdžiai senokai iškilęs buvo ir mirko sau, nieko jam nenutiko. :)
Beje, antrą dieną bandelės vis dar buvo puikaus skonio, kas nedažnai būna su naminiais mieliniais kepiniais!

Aušra rašė...

Ačiū, Bea, kaip tik turiu mielių paketėlį, gal reiks savaitgalį pažaisti :)